Vijesti

Autosjedalice: neka je svaki prijeđen kilometar siguran i udoban

Odbrojavate do dugo očekivanog odmora? Najveća prepreka koja te dijeli od bezbrižnog ležanja na plaži ili uz bazen je samo duga vožnja automobilom. Ako se tebi vožnja čini napornom, zamisli kako je onda djetetu. Kako bi izbjegli prometne gužve i jako sunce, na put je najbolje krenuti tijekom noći ili rano ujutro. Tako će dijete većinu puta spavati, a veliku ulogu u raspoloženju djeteta tijekom putovanja ima udobna i sigurna autosjedalica.

Sigurnost djeteta na prvom mjestu

Za vožnju djeteta u automobilu svakako je potrebna autosjedalica. To ne znači da je svaka autosjedalica kvalitetna, sigurna, udobna i primjerena za duga putovanja. Što se tiče sigurnosti, prilikom kupnje autosjedalice uvijek slijedite 3 koraka: autosjedalica mora imati narančastu naljepnicu ECE, mora odgovarati veličini djeteta i svakako mora biti pravilno postavljena u vozilo. Europski standard ECE R 44/04 i ECE R129 osiguravaju da je autosjedalica proizvedena od odgovarajućih materijala te da je prošla testiranje sigurnosti u ovlaštenom laboratoriju. Veličina dječje autosjedalice ovisi o težini ili veličini djeteta (više pročitajte ovdje). Ako standard i veličina ovise o proizvođaču, pravilno postavljanje autosjedalice u vozilo ovisi o tebi i tvojoj preciznosti. Ništa ne brini, nove isofix autosjedalice imaju standardizirani sistem pomoću kojeg se postavljaju brzo, čvrsto i direktno na karoseriju vozila. To osigurava manje grešaka prilikom postavljanja i posljedično veću sigurnost djeteta u slučaju sudara. Ponudu dječjih autosjedalica FreeON možete pogledati ovdje.

Dugo putovanje ugodnije je u udobnoj autosjedalici

Tvoje dijete je do sad možda bilo naviknuto na kraća putovanja automobilom pa će mu nekoliko sati putovanja biti potpuno novo iskustvo. Kako bi putovanje bilo udobno i tebi i djetetu važno je da svakako odabereš udobnu autosjedalicu. To znači da autosjedalica mora biti dobro podstavljena, funkcionalna i da je izrađena od materijala koji su ugodni na dodir. Autosjedalice koje odgovaraju različitim starosnim skupinama imaju dodatno (uklonjivo) podstavljeno sjedalo koje omogućuje najbolju potporu u svakoj fazi razvoja djeteta. Neke autosjedalice FreeON su podstavljene memorijskom pjenom koja se prilagođava djetetu tijekom sjedenja. Kako dijete raste autosjedalicu je potrebno prilagođavati promjenom položaja naslona za glavu te položaja naslona za leđa. Tijekom vrućih ljetnih dana važno je također da je tekstilni dio izrađen od laganih, prozračnih i ugodnih materijala.

Zadovoljna djeca = sretni roditelji

Na odmor krenite spremni i opremljeni za svaku moguću situaciju. Sa sobom uzmite dovoljno tekućine, grickalica i igračaka kojima će se dijete igrati. Dodatnu udobnost tijekom vožnje osigurajte i dodacima za auto. Kako djetetu ne bi smetale jake sunčeve zrake,  nabavite sjenilo za prozor. Sjenilo će dijete zaštititi od direktne sunčeve svjetlosti i topline. Ukoliko će dijete sjediti samo na stražnjoj klupi u vozilu pomoću organizatora mu na dohvat ruke možete postaviti najdraže igračke. Ukoliko djetetu tijekom vožnje postane dosadno, možete mu u organizator postaviti i slikovnicu. Ukoliko će dijete tijekom putovanja spavati, za dodatnu udobnost pomoći će potpora za vrat koja će omogućiti da mu prilikom skretanja vozila glava ne pada s jedne strane na drugu. Potpora za vrat je u obliku medvjeda i može poslužiti i kao prigodna igračka kada dijete ne spava. Za dojenčad koja se još uvijek voze u smjeru suprotnom od smjera vožnje obavezno koristite sigurnosno ogledalo za stražnje sjedalo. Na taj način ćete ga uvijek imati na oku.

Prije nego kreneš na odmor, pogledaj našu akcijsku ponudu!

Od 01.07.2021. – 09.07.2021. iskoristi 13% popusta na sve FreeON dječje autosjedalice i dodatke za auto!