Vijesti

Kako odabrati krevetić za vašu bebu?

Krevetić ili kolijevka simbol je dolaska novorođenčeta u vaš dom. Mladi, neiskusni roditelji često posežu za dizajnerskim krevetićima, ne obraćajući pažnju na funkcionalnost.

Iz toga razloga mnogi dječji krevetići u kratkom roku postanu ukras u dječjoj sobi i beba više ne spava i njemu, nego sa roditeljima u krevetu. Upravo takav scenarij smo nastojali izbjeći prilikom odabira krevetića za naše dijete. Proučavali smo recenzije koje su pisali zagovornici cosleepinga i pritom pronašli idealno rješenje.

Close & Free kolijevka savršen je odabir za prvih 6 mjeseci sna vašeg novorođenčeta. Osobno sam odabrala FreeOn Close & Free kolijevku koja je po meni, najfunkcionalnija kolijevka uz najpristupačniju cijenu, a dostupna je u Bubamarinim trgovinama te u FreeON.hr web trgovini.

Na samom početku htjela bih reći da se naš odabire temeljio na odluci da dijete spava u našoj sobi, ali ne u našem krevetu. Za bebu rođenu usred zime koja isključivo doji, bilo nam je nezamislivo da spava u drugoj sobi. Željeli smo krevetić kojega je moguće maksimalno približiti uz bračni krevet u našoj sobi, kako bismo našoj bebi u bilo koje doba noći mogli pružiti ruku i smiriti je u snu, bez ustajanja iz kreveta i podizanja bebe iz krevetića. Pritom smo mislili i na moj postporođajni oporavak i dugoročno na zdravlje kralježnice.

U prvim mjesecima bebina buđenja su česta, a to znači i mnoga ustajanja i saginjanja u krevetić. Prednost ovoga krevetića je spuštanje bočne stranice i mrežastim panelima sa strane koji omogućuju savršen pregled nad kolijevkom iz ležećeg položaja. Kolijevka se može s jedne strane podići kako bi bila pod željenim nagibom što je preporučeni položaj spavanja za tek rođenu bebu. Visina kolijevke se može podesiti prema visini vašeg kreveta, što je također velika prednost u odnosu na klasičan krevetić. Okolina u krevetiću je mekana i prozračna, te nema potrebe u nju dodavati obloge i zaštite, obzirom da je krevetić sam po sebi mekan i nema brige da će se dijete udariti, jer tvrđih dijelova nema.

Položaj djeteta u krevetiću u našem slučaju bio je kontra od našeg položaja spavanja, radi boljeg pregleda i lakšeg podizanja. Djetetova glava je bila na onom kraju kolijevke gdje su naše noge, a njegove nogice tik uz moju glavu. Kraj s glavicom je bio podignut pod blagim nagibom, tako da sam u svakom trenutku imala pregled nad njim. Podešavanje kolijevke moguće je u 9 različitih pozicija i podešavanje nogu prema krevetu, te sam sigurna da ćete ga lako prilagoditi vašoj sobi.

Specifičnost FreeOn krevetića je vrtuljak s 8 različitih uspavljujućih melodija koji je uključen u cijenu krevetića. Vrtuljak dolazi s 2 igračke, vrlo je fleksibilan i podesiv u oba smjera, a igračke na njemu moguće je zamijeniti ili dodati nove. Vrtuljak nije pretrpan s igračkama, pa ne ometa prilikom spuštanja i podizanja djeteta iz krevetića, a može se pomicati u oba smjera.

Dimenzije krevetića su 68x98x113 cm što je dovoljno za postavljanje i u manjim spavaćim sobama. S druge strane dovoljno je velik za spavanje bebe do njezinog posjedanja. Transport automobilom krevetića je vrlo jednostavan, pa smo ga nosili na sva naša putovanja u prvih 6 mjeseci. Beba je pritom spavala u svom krevetiću gdje god krenuli, pa nismo imali problema s prilagodbom.

 

Mi vjerujemo u mirne snove, vas i vaše bebe! 🙂

 

Autor: Mamina čarolija – Marija Renić Marić

Krevetić Close & Free

849,99 
Omogućuje zajednički počinak, jača vezu između roditelja i djeteta te potiče samopouzdanje i društvenost djeteta. Karakteristike:   lagani okvir, jednostavna montaža, skidiva i periva navlaka, jednostavno i sigurno postavljanje uz...
Pročitaj više