Vijesti

Djetetu ugodno odvikavanje od pelena

 

Ljeto je najbolje vrijeme za odvikavanje od pelena. Tako misle sve mame koje već u veljači počinju smišljati plan kako odviknuti dijete od pelena čim temperature porastu. Ako ne odmah, onda bar na kraju školske godine ili na moru kada djeca stalno trče gola. Plan je odviknuti ih od pelena do jeseni kako bi krenuli u vrtić suhi i time olakšali roditeljima i odgajateljima.  Zbog visokih temperatura i lijepog vremena, ljeto je savršeno vrijeme za odvikavanje, bez hoće li nam plan uspijeti. Vrijedi pokušati.

Mame se obično odluče da je vrijeme za odvikavanje od pelena između prve i druge godine djetetovog života, a većina beba je potpuno suha tijekom svoje druge i treće godine, kada su dovoljno zrela da shvate posljedice kada se popiške ili pokakaju u gaće. Tada ih mokra odjeća počinje nervirati, osjećaju se nelagodno, mnogi se čak i stide. Kada dijete shvati zašto treba ići u toalet, kada shvati da mu je neugodno u peleni i kada može reći da je obavilo nuždu u gaće i želi da ga previjemo, tada je spremno na odvikavanje od pelena i nositi samo gaćice.

Pri odvikavanju si možete pomoći koristeći predmetima koji omogućavaju bebi da prijeđe s pelena na gaćice na nježan i prijateljski način bez nepotrebnog stresa , opterećivanja i uvjeravanja da je vršenje nužde u kahlicu ili wc-u zabavnije nego u pelene. Lako dodatno potaknete djecu i nagradite mini nagradama kao što su zvjezdice, naljepnice, pričati im o korištenju toaleta, pričama o životinjama i drugim maštovitim zagonetkama. U svakom slučaju, tijekom ljeta, ne zaboravite na elene za kupanje koje su obavezna oprema na moru, pri svakom posjetu terma ili u bazenu kod kuće.

Ako uspijete odvikavanje od pelena učiniti zabavnim i ugodnim za dijete, postići ćete cilj. Kada bebea sazna da mu upotreba toaleta ili kahlice pruža veću udobnost od pelena, moći ćete zaboraviti na kupovinu pelena. Suha guza, besplatno dijete i zadovoljni roditelji.

Ako uspijete iz odvikavanja učiniti zabavnim i ugodnim za svoje dijete, doći ćete do cilja. Kad beba sazna da mu krevetić ili toalet pruža više udobnosti od pelena, možda ćete zaboraviti kupiti pelene. Suha magarac, labavo dijete i sretni roditelji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)