Vijesti

Pripremite opuštenu bajkovitu večer

Dugi jesenski dani idealni su da ih iskoristite za druženje sa svojim mališanom i za čitanje bajki. Zašto je čitanje ili slušanje bajki važno za dijete, kako ih koristiti za poticanje djetetovog razvoja, te kako ga uz pomoć dječje fotelje naučiti koncentraciji i slušanju? Pročitajte u nastavku.

Zašto bi svom mališanu trebali redovno pričati priče?

Sigurno se još uvijek sjećaš svojih omiljenih priča iz djetinjstva. Bajke su s nama cijeli život, kao djeca ih slušamo, a kao odrasli ih pričamo. Obično su bajke više od samih priča. Bajke su poučne priče koje značajno oblikuju djetetovu osobnost, potiču maštu, domišljatost i razmišljanje. Kroz pripovijedanje djeca uče o svijetu i osjećajima, razvijaju empatiju, svoje izražavanje i proširuju rječnik. U vrijeme kad su pametni uređaji svima nadohvat ruke važno je da mi

roditelji pružamo djeci dobar primjer i potaknemo ih na čitanje.

Čitanje bajki dragocjeno je vrijeme koje vi kao roditelj posvećujete svom djetetu i koje vas povezuje.

Stvorite dječju sobu s bajkovitim kutkom

Jedan od važnih kutaka u dječjoj sobi je mjesto za opuštanje i odmor, koje je prikladno i za čitanje tj slušanje bajki. Slušanje bajki nebi smjela biti igra. Tijekom igre dijete je živahno i slobodno, a tijekom čitanja i slušanja bajki,

učite dijete da je ovo vrijeme za smirenost, koncentraciju i slušanje.

Kutak s bajkovitim ugođajem može vam uvelike pomoći kod toga, postavite šator, ukrasite kutak likovima iz bajki, poigrajte se sa svjetlima i lampicama, opremite sobu jastucima ili mekom dječjom foteljom sa simpatičnim motivima…

Dječje fotelje Bubaba by FreeON proizvodene su s mislima o djeci. Izrađene su ručno, od kvalitetnih i udobnih tekstilnih materijala. Pogodone su za opuštanje, igru ili zabavu. Foteljice su stabilne i prostrane, te dostupne u slatkim dizajnima koji se uklapaju u svaku dječju sobu.

 

Ključ djetetove pažnje je u načinu na koji mu se pripovijeda

Kada birate bajku, uvijek se stavite u djetetovu kožu i odaberite onu koja će mu se svidjeti. Prije svega trebala bi biti takva da će biti razumljiva djetetu i da će ga zainteresirati da je posluša. Nema ništa zamornije od slušanja dosadne priče, što će vam dijete brzo i pokazati s nezainteresiranošću i gunđanjem. Bajku možete dodatno učiniti još zanimljivijom ako se uživite u uloge, mijenjajući ili oponašajući zvukove, odabirom glazbene pratnje, igračkama ili ručnim lutkama.

Što je zajedničko dječjoj pažnji i dječjoj fotelji?

Danas malo djece živi u nedostatku dječjih igračaka. Bake i djedovi, tete i stričevi, svi posjetitelji vašoj kući donose djetetu »neku sitnicu. Kao rezultat toga, djeca su od ranog djetinjstva izložena obilju igračaka, što smanjuje njihovu pažnju i znatiželju. Nekoliko igračaka je djetetu zanimljiva duže vrijeme, a kad se umore, već imaju na raspolaganju drugu.

I kakve to ima veze s dječjom foteljom?

Uz pomoć foteljice dijete možeš naučiti pažnji. Dječja foteljica trebala bi biti mjesto na kojem će se dijete smiriti, udobno sjediti i marljivo slušati. Ako djetetu pričate bajke dok sjedi u dječjoj fotelji, povezat će ovu temu sa smirenošću i čitanjem. Na tome ćete biti posebno zahvalni kad vaše dijete krene u školu.

Bubaba by FreeON nudi različite dječje foteljice sa zanimljivim životinjskim motivima, a ako se ne možete odlučiti samo za jednu, odaberite više njih za različite prigode. Primjerice, dječja fotelja panda neka bude za čitanje, dječja fotelja lav za gledanje crtića, a dječja fotelja žirafa za igranje.

Dakle, vrijeme je za šalicu vrućeg čaja i odabir današnje bajke.