Vijesti

5 često postavljanih pitanja o sportskim kolicima na odmoru

Sezona godišnjih odmora je na vrhuncu, vrijeme je da i vi krenete na svoj odmor. Ako ste u dilemi što sve od dječje opreme uzeti sa sobom na odmor te da li su vam sportska kolica zaista potreba pročitajte odgovore na 5 najčešćih pitanja o kolicima na odmoru.

Trebaju mi sportska kolica na odmoru?

Kada pakiraš svoju prtljagu za odmor sigurno se zapitaš je li ti sve ovo potrebno. Gledajući puni prtljažnik sigurno se zapitaš jesu li ti potrebna i sportska kolica? Jednostavnog odgovora na ovo pitanje nema. Ako je tvoje dijete staro nekoliko mjeseci te još ne hoda jasno je da su ti potrebna kolica. Međutim, ako mališan već samostalno hoda i otkriva svijet oko sebe jasno je da ćete si postaviti pitanje jesu li vam potrebna sportska kolica.

Naše rješenje su lagana, kompaktna i mala sportska kolica koja će zauzeti malo prostora u prtljagi, ali će vas spasiti od neugodnosti kada vaše dijete više neće htjeti hodati. Jedne od najbolje praktičnih kolica za odmor su FreeON Nano koja se mogu pohvaliti sustavom automatskog preklapanja s jednostavnim klikom. Uz kolica ćete dobiti i korisnu torbu za pohranu. Druga koliga koja su idealna za odmor jer su lagana i kompaktna su FreeON City i FreeON Lux s jednostavnim sklapanjem i prostranom košaricom za kupovinu.

Mogu li sportska kolica na avion?

Naravno, kolica lako možeš uzeti na avion, samo je pitanje da li će ići s ostatkom prtljage ili će ostati uz vas kao ručna prtljaga. Među ostalu prtljagu možete staviti bilo koja sklopiva kolica. Kolica koja želiš uzeti sa sobom moraju se moći sklopiti tako da stanu u prostor za ručnu prtljagu. Jedan primjer takvih kolica su ultralagana FreeON Diamond. Uz sve ostale prednosti sportska kolica mogu se sklopljena nositi po zračnoj luci kao kovčeg, uz pomoč posebne ručke.

Kakva su dobra sportska kolica za putovanja?

Kada biraš prava sportska kolica za svojeg mališana na prvo mjesto stavljaš funkcionalnost i udobnost. Kod kolica za putovanja važno je da se kolica mogu jednostavno sklopiti, da ih se lako prenosi i da ne zauzimaju puno mjesta kad su sklopljena. Možda ti se sad čini kako ti trebaju jedna kolica za svakodnevno korištenje, a posebna za odmor? Nije tako, ako odmah odaberete FreeON Royal sportska kolica odgovarat će vam za svaki dan i za odmor.

Koje su dodatne funkcije sportskih kolica za putovanja najkorisnije?

Budući da nikad ne znate kakav će biti teren kojeg posjećujete, dobro je imati veće kotače, a dodatni prigušivači vibracija su samo dodatni plus. Ako idete na odmor u toplije krajeve korisno je imati prostor za pohranu boca za piče. Mnoga sportska kolica FreeON imaju na ručki poseban nastavak za bočicu za dijete (ili za tvoju kavu). Tijekom putovanja s kolicima trebaš biti malo bolje pripremljena pa je vrlo bitna i prostrana košara za stvari. U njoj lako možete spremiti rezervnu odjeću za mališana, hranu, piće, igračke, suvenire i slično. Jedna od najboljih dodatnih funkcionalnosti FreeON kolica je mogućnost proširenja nadstrešnice, koja štiti mališane od jakog sunčevog svjetla.

Kolica se pri zračnom prijevozu dodatno plaćaju?

Dječja kolica i ostala sigurnosna oprema, kao što su autosjedalice ili autosjedalica jaje ne smatraju se klasičnom prtljagom, pa u većini slučajeva nije potrebno dodatno plaćanje za njih. No, zrakoplovne tvrtke međusobno se razlikuju i savjetujemo vam da prije kupnje karte ipak provjerite njihovu politiku. Bez obzira na to predajete li kolica u standardnoj ili ručnoj prtljazi, morate je prijaviti na šalteru.

Ako kupujete sportska kolica, pozivamo vas da pregledate našu ponudu FreeON kolica u našem FreeON online katalogu. Međutim, ako već znate što želite i trebate, između 21. srpnja i 1. kolovoza iskoristite popust od 13% na sva sportska kolica FreeON.