Prikazujemo 1–32 od 63 rezultata

Filtriraj po

Hranilica i ležaljka 2u1 Oli

199,99 

Hranilica i ležaljka 2u1 Oli

199,99 

Hranilica Sven Deluxe, beige

164,57 

Hranilica Sven Deluxe, pink

164,57 

Hranilica Exclusive 270°

159,27 

Hranilica Sven

148,65 

Hranilica Sven

148,65 

Hranilica Sven

148,65 

Freeon hranilica Tin

145,99 

Hranilica Tin

145,99 

Hranilica 3u1 Eos

134,99 

Drvena hranilica s pladnjom Moon

123,43 

Hranilica Vito beige

119,99 

Hranilica Vito grey

119,99 

Hranilica Star

119,99 

Drvena hranilica Lunch

118,12 

Hranilica Tom

112,81 

Hranilica Tom

112,81 

Drvena hranilica Chef

88,92 

Hranilica Ben

79,63 

Hranilica Ben

79,63 

Hranilica Lars Sive zvjezdice

57,07 

Hranilica Lars

57,07 

Mini hranilica Levi, sovice

46,99 

Mini hranilica Levi, zig-zag

46,99 

Hranilica Mini

46,45 

Prijenosna hranilica Fold&Go

30,99 

Univerzalni luk za igru

23,89 

Podloga za hranilicu medvjedići

14,99 

Podloga za hranilicu Medo na oblaku

14,99 

Silikonski tanjur

14,60 

Silikonski tanjur

14,60 
Hranilice za hranjenje djece su neizostavan dio dječje opreme kojeg treba svaka obitelj s malom djecom.

Našim najmlađim obiteljskim članovima hranilice osiguravaju sigurnu i ugodnu okolinu u kojoj bez brige otkrivaju nove okuse i veselo pune svoje trbuščiće. Istovremeno su hranilice vrlo praktične roditeljima koji njihovom upotrebom lakše nadziru hranjenje i čiste hranu koja je pala na pladanj ili tlo umjesto u dječja usta.

Ponekad je teško odlučiti među svim vrstama, funkcijama i

karakteristikama hranilica, koja je prava za vaše dijete. Na kraju krajeva svaka obitelj ima drugačije potrebe, te financijske i prostorne mogućnosti. U nastavku ćete pronaći detaljan opis različitih vrsta hranilica, te savjete koje vam preporučujemo prilikom kupnje. Uvjereni smo da ćete kod nas pronaći savršenu hranilicu za vaš dom!

Vrste hranilica

Visoke hranilice su posebno praktične i udobne za novorođenčad. Ne zaboravite da visoku hranilicu možete početi upotrebljavati tek ona kada dijete zna samostalno sjediti. Izuzetak su neke visoke hranilice koje možete upotrebljavati kao ležaljku, već od djetetovog rođenja na dalje, no predlažemo da se prije kupnje uvjerite o tome na opisu ambalaže produkta odnosno u uputama za upotrebu.

Drvene hranilice se odlično uklapaju u svaki prostor. Obično su namijenjene djeci od 6. mjeseca starosti na dalje. Izrađene su od masivnog drveta, a najviše nas očaravaju sa svojim jednostavnim dizajnom i izvanrednom stabilnošću.

Prijenosne hranilice su posebno praktične za obitelji koje će ih upotrebljavati vrlo često na različitim lokacijama. Prijenosne hranilice najčešće opisuju manje dimenzije, male težine i jednostavno slaganje. Složenu hranilicu možete vrlo jednostavno spremiti u prtljažnik automobila i uzeti ju sa sobom na put.

Dodaci za hranilice osiguravaju još više udobnosti i praktičnije hranjenje. Upotpunite hranilicu s pladnjem ili  s mekanom podlogom za sjedenje. Prije kupnje se ne zaboravite uvjeriti o kompatibilnosti dodataka i hranilice.

Kako izabrati hranilicu?

Bitno je da odaberete hranilicu koja će najviše odgovarati vašem djetetu i vašoj obitelji. Prvo se uvjerite da je hranilica primjerena s obzirom na djetetovu starost, visinu odnosno težinu. Pri tom ne zaboravite na vaš životni stil, odnosno gdje i kako ćete najviše upotrebljavati hranilicu. Koliko imate prostora? Hoće li hranilica biti pričvršćena za stol ili će stajati samostalno? Hoćete li ju često uzimati na put sa sobom?

Provjerite o kojim funkcijama i karakteristikama je potrebno razmisliti prije nego kupite hranilicu:

 • Vrsta hranilice Odaberite vrstu hranilice koja je primjerena s obzirom na starost, visinu i težinu vašeg djeteta, isto tako da odgovara prostoru u kojem ćete ju upotrebljavati.
 • Prilagodljivost s obzirom na djetetovu veličinu Različita prilagodljivost naslona i visine sjedišta omogućava da stolicu za hranjenje upotrebljavate sve dok dijete nije spremno na samostalno sjedenje za stolom.
 • Prilagođavanje Neke hranilice su samostojeće te ih možete vrlo jednostavno postaviti bilo gdje u prostoru, druge je potrebno namjestiti na stolicu ili na stol. Neke hranilice možete u potpunosti prilagoditi visini obiteljskog stola za ručkom, tako da djetetu omogućite neposrednu interakciju s cijelom obitelji.
 • Jednostavno čišćenje Nered i mrlje je jako teško izbjeći prilikom hranjenja djeteta. Ponekad se čini da hrana leti svuda, a samo ne u djetetova usta. Odaberite hranilicu koju možete jednostavno očistiti.
 • Pladanj Čišćenje nekih hranilica je dodatno olakšano s uklonjivim pladnjem kojeg možete vrlo jednostavno očistiti u umivaoniku ili u mašini za posuđe. U slučaju da hranilica nema pladnja, možete ju postaviti k blagovaonskom stolu tako da vaše dijete jede u društvu ostalih članova obitelji.
 • Udobnost Udobno sjedenje ima značajni utjecaj za doručkom, ručkom ili večerom. Osigurajte svom djetetu udobnu i mekanu sjedalicu u kojoj će s veseljem sjediti.
 • Sigurnost Dok dijete sjedi u hranilici mora biti zavezano sigurnosnim pojasom koji sprječava nesreće i smanjuje mogućnost ozljeda.
 • Dimenzije i težina Jednostavna mobilnost je posebno važna za obitelji koje će hranilicu često pomicati s jedne lokacije na drugu. Lagane hranilice koje i kada su složene ne zauzimaju puno prostora, odlični su suputnici za obitelji koje često putuju. Manje hranilice bez problema možete spremiti u prtljažnik automobila te ih uzeti sa sobom na put.
 • Kotači Kotači služe jednostavnom premještanju hranilice po prostoru. Umjesto teškog dizanja i prenošenja hranilice s jedne strane na drugu uz pomoć kotača ju možete jednostavno odgurati.
 • Funkcija okretanja Hranilice s funkcijom okretanja omogućavaju lakše hranjenje i pomicanje djeteta, bez da morate premještati cijelu hranilicu.
 • Materijali Kvalitetni materijali osiguravaju veću funkcionalnost, veću udobnost i dužu životnu dob hranilice.

Sigurna upotreba hranilice

Pravilna upotreba hranilice za hranjenje izuzetno je važna. Ozljede koje nastaju zbog pada iz hranilice su jako često. Obavezno se morate uvjeriti da je hranilica primjerena s obzirom na težinu, visinu i starost djeteta. bUpravo tako moramo se pobrinuti da je dijete stabilno namješteno u hranilicu i zavezano sa sigurnosnim pojasom.

Dobro je znati:

 • Hranilice nisu primjerene za novorođene bebe koje ne znaju samostalno sjediti. Iznimka su neke hranilice koje se od rođenja djeteta upotrebljavaju kao ležaljke.
 • Za vrijeme sjedenja u hranilici dijete cijelo vrijeme mora biti pod nadzorom odrasle osobe.
 • Trenutni sigurnosni standard hranilica je tzv. EN14988:2017 određen od strane Europskog odbora za normizaciju.