OPĆI UVJETI POSLOVANJA INTERNET TRGOVINE www.freeon.hr

Opći uvjeti poslovanja internet trgovine FreeON definiraju uvjete za kupovinu i prodaju proizvoda tvrtke Apollo HR d.o.o., Pustodol Začretski 19a, 49223 Sveti Križ Začretje (u daljnjem tekstu ponuditelj/prodavač).

Opći uvjeti poslovanja Internet trgovine sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka i Međunarodnim kodeksom e-poslovanja.

Postupak kupovine

Internet trgovina radi 24 sata dnevno, sve dane u tjednu. Upotreba Internet trgovine je besplatna. Kupac lako odabire i naručuje proizvode koje je spremio u košaricu. Konačnom potvrdom narudžbe u zadnjem koraku, narudžba je zaključena. Po zaključenoj narudžbi, kupac prima e-mail potvrde narudžbe. Narudžba je pohranjena u elektronskom obliku kod ponuditelja.

Cijene i načini plaćanja u Internet trgovini

Sve cijene proizvoda navedene su u HRK (hrvatskim kunama) i uključuju porez na dodanu vrijednost (PDV 25% osim na proizvode s nižom stopom poreza). Pridržavamo pravo na promjenu cijena bez prethodne najave, ako nije drugačije navedeno (u slučaju posebnih akcijskih ponuda i popusta). Kada kupac potvrdi narudžbu u Internet trgovini, vrijede cijene koje su u tom trenutku aktualne i navedene na narudžbi. Cijene su predviđene za jedan komad, ako nije drugačije navedeno.

Načini plaćanja

Internet trgovina omogućava sljedeće načine plaćanja:

 1. Plaćanje po pouzeću

Pri odabiru plaćanja po pouzeću kupac plaća naručeni proizvod dostavnoj službi pri preuzimanju. Plaćanje dostavnoj službi pri preuzimanju moguće je izvršiti gotovinom ili kreditnom karticom, ovisno o mogućnostima dostavne službe. Dostavljanje na drugu adresu možete dogovoriti s dostavnom službom.

Internet trgovina će sve narudžbe s odabranim plaćanjem po pouzeću tretirati kao konačnu i neopozivu narudžbu. U slučaju da kupac ne preuzme naručeni proizvod na dogovoreni datum, snosi troškove isporuke.

 1. Plaćanje karticama

U Internet trgovini moguće je izvršiti jednokratno plaćanje Maestro, Mastercard i Visa karticama. Kupcima prilikom plaćanja karticama nudimo mogućnost jednokratnog plaćanja bez predautorizacije.

Pri plaćanju karticom:

 • ponuditelj smatra, da je uplatitelj ujedno i vlasnik platne kartice,
 • nakon zaključene narudžbe konačni iznos nije moguće mijenjati, osim u izvanrednim slučajevima koje je odredio ponuditelj.

bez racuna se ne racuna

 

 

 

 

 

 

 

 

Akcije i kuponi ugodnosti Internet trgovine

Popusti vrijede na odabrane proizvode s redovnom cijenom na zalihi, jasno su označeni uz navedenu visinu popusta i vremenskim periodom trajanja popusta. Popust se obračunava na blagajni i prikazan na narudžbi. Popusti se ne zbrajaju. Akcije s kuponima su povremene i vremenski ograničene. Kuponi s popustima se međusobno ne zbrajaju. Pri svakoj kupnji moguće je iskoristiti samo jedan kupon.

U slučaju tehničkih problema ili nepredviđenih drugih utjecaja nad kojima pružatelj usluge nije imao utjecaja, zadržavamo pravo obavijestiti kupca o pogrešci i promjeni cijene te ga obavijestiti o mogućnosti kupnje po ispravnoj cijeni, odnosno, omogućavamo kupcu da se bez naknade povuče iz narudžbe.

Fotografije proizvoda

Fotografije proizvoda su simbolične. Naručeni proizvod može se minimalno razlikovati od fotografije proizvoda u Internet trgovini.

Tekst uz proizvode

Tekst naveden uz proizvode je informativnog karaktera. Za detaljniji opis i informacije kontaktirajte nas na info@freeon.hr.

Isključenje od odgovornosti

Apollo HR d.o.o. se trudi da su informacije, objavljene na ovim internetskim stranicama, u trenutku njihovog unošenja, točne i pouzdane, međutim Apollo HR d.o.o. ne jamči za točnost, istinitost ili pouzdanost bilo kojih podataka pohranjenih na ovim internetskim stranicama. Karakteristike, zaliha i cijena proizvoda mogu se vrlo brzo promijeniti te ih Apollo HR d.o.o. ne može odmah ažurirati. U tom slučaju obavijestit ćemo kupca o eventualnim promjenama i omogućiti mu otkazivanje narudžbe ili zamjenu proizvoda. U takvim slučajevima ponuditelj zadržava pravo na povlačenje kupoprodajnog ugovora.

Garancija

Proizvodi imaju garanciju (jamstvo), ako je tako navedeno u jamstvenom listu. Garancija vrijedi od dana kupnje proizvoda samo uz predočenje originalnog računa te uz pridržavanje svih uvjeta koji su navedeni u jamstvenom listu. Jamstveni uvjeti i rokovi navedeni su u jamstvenom listu ili na računu. Garancija vrijedi na području Republike Hrvatske.

Garancija (jamstvo) ne vrijedi u slučaju:

 • nepridržavanju uputa za uporabu,
 • popravka od strane neovlaštene osobe,
 • neadekvatnog korištenja proizvoda,
 • oštećenja koja su nastala zbog udaraca koje je prouzročio kupac ili treća osoba.

Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti proizvoda koje je nastalo uslijed rukovanja proizvodom.

Dostava

Apollo HR d.o.o. nudi mogućnost dostave naručenog proizvoda koristeći usluge poduzeća Hrvatska pošta d.d. ili GLS Croatia d.o.o. (u nastavku pružatelj usluge dostave). Kada su paketi spremni za dostavu, isporučuju se djelatnicima poduzeća Hrvatska pošta d.d. ili GLS Croatia d.o.o. koji zatim postupaju s paketima prema vlastitim uvjetima poslovanja. Preporučujemo našim kupcima da se upoznaju s Općim uvjetima poslovanja poduzeća Hrvatska pošta d.d. ili GLS Croatia d.o.o. Dostavu obavljaju djelatnici poduzeća Hrvatska pošta d.d. ili GLS Croatia d.o.o. na navedenu adresu isključivo unutar područja Republike Hrvatske.

Rokovi isporuke

Ako su naručeni proizvodi na zalihi, djelatnici poduzeća Hrvatska pošta d.d. ili GLS Croatia d.o.o. dostavit će ih u roku 3 do 5 radnih dana, osim ako za neki od kupljenih proizvoda nije naveden drugi, duži rok dostave. Ako navedeni proizvodi nisu na zalihi, obavijestit ćemo vas kada će proizvod biti na zalihi odnosno da željeni proizvod nije moguće dostaviti.

Rok otpreme za sve naručene proizvode unutar jednog računa kupnje jednak je roku otpreme proizvoda naručenog unutar istog računa za koji vrijedi najduži rok otpreme. U slučaju da kupac ne želi čekati isporuku svih proizvoda prema proizvodu s najdužim rokom otpreme, kupac ima mogućnost proizvode grupirati i naručiti kako kupcu odgovara prema roku otpreme kroz zasebne kupnje. Ova mogućnost nije programski izdvojena u posebnu uslugu Internet trgovine već je kupac ostvaruje obavljanjem dviju ili više odvojenih kupnji.

Dostava na kućnu adresu obavlja se na adresu koja je navedena u narudžbi. U slučaju da prilikom dostave niste kod kuće, dostavljač vam ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke.

Trošak dostave

Za sve narudžbe iznad 399,99 kn dostava je besplatna. Besplatna dostava vrijedi samo za dostavu na području Republike Hrvatske. Tijekom posebnih akcija, iznos dostave može se mijenjati. Poštarina iznosi 30,00 kuna (sa pdv).

Postupak jednostranog raskida ugovora i povrat proizvoda

Kupac naručenog proizvoda u Internet trgovini ima pravo na raskid Ugovora u roku 14 dana od preuzimanja naručenog proizvoda. Kako biste ostvarili pravo na  jednostrani raskid Ugovora, o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora morate nas obavijestiti prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom na info@freeon.hr, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i Obrazac za jednostrani raskid ugovora. Bez obzira na oblik raskida ugovora, potrebno je priložiti kopiju računa.

Zaprimljeni proizvod potrebno je vratiti neoštećen, nepromijenjen i u originalnoj ambalaži. Proizvod mora biti u stanju prigodnom za daljnju prodaju. Ako je proizvod sastavljen i korišten, povrat nije moguć.

Trošak povrata proizvoda kod jednostranog raskida, kupac je dužan snositi sam, osim ako u dogovoru s prodavačem nije drugačije definirano.

Apollo HR d.o.o. uplaćenu vrijednost vraća na račun kupca. Povrat novca bit će izvršen u najkraćem mogućem roku, najkasnije 14 dana od povrata proizvoda u nepromijenjenom stanju i originalnoj ambalaži. Da bi se osigurala točnost i pravovremenost povrata, te osigurala evidencija o uplatama, povrat se vrši transakcijski na račun kupca. Tvrtka može zadržati novac dok ne primi vraćeni proizvod ili dok kupac ne dostavi dokaz da je proizvod poslao natrag, ovisno o redoslijedu događaja.  Trošak povrata proizvoda snosi kupac.

Pravo na zamjenu proizvoda, povrata novca, garancije, materijalnih nedostataka i nepropisno pruženih usluga regulirano je Zakonom o zaštiti potrošača – link: https://www.zakon.hr/z/193/Zakon-o-za%C5%A1titi-potro%C5%A1a%C4%8Da

Izvanparnično rješavanje potrošačkih sporova

Sukladno zakonskim normama tvrtka Apollo HR d.o.o. ne priznaje izvanparnično rješavanje potrošačkih sporova koje bi mogao pokrenuti kupac temeljem Zakona o izvanparničnom rješavanju potrošačkih sporova. Tvrtka Apollo HR d.o.o. koja je dobavljač roba i usluga olakšava Internet trgovinu na području RH, na svojoj Internet trgovini objavljuje link na platformu za rješavanje potrošačkih sporova. Platforma je dostupna na: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/?event=main.home2.show

Taj aranžman proizlazi iz Zakona o izvanparničnom rješavanju sporova potrošača, Uredba (EU) br. 1093/2010 524/2013 Europskog parlamenta i Vijeća o internetskom rješavanju potrošačkih sporova i izmjeni Uredbe (EZ) br. 2016. i Direktivom 2009/22/EC.

Reklamacije i informacije

U slučaju reklamacije ili potrebe za dodatnim informacijama pošaljite e-mail na info@freeon.hr.

Obrazac za reklamaciju možete pronaći ovdje.

Tvrtka Apollo HR d.o.o. se obvezuje na sporazumno rješavanje spora. Ako spor nije moguće riješiti sporazumno, za rješavanje spora nadležan je sud u mjestu sjedišta tvrtke.

Stvarna greška

Definicija stvarne greške

Greška je stvarna ukoliko:

 • proizvod nema svojstva potrebna za upotrebu;
 • proizvod nema specifična svojstva koja su potrebna za upotrebu zbog koje kupac kupuje proizvod,
 • proizvod nema svojstva kvalitete i odlike koje su izričito ili prešutno dogovorene,
 • je ponuditelj izručio proizvod koji ne odgovara uzorku ili modelu, osim ako je uzorak ili model prikazan zbog obavijesti.

Provjera primjerenosti proizvoda

Primjerenost proizvoda za normalnu upotrebu ocjenjuje se usporedbom proizvoda iste vrste, te prema navedenim karakteristikama proizvoda koje navodi prodavač ili proizvođač putem oglašavanja, predstavljanja proizvoda ili citiranja.

Kupac se može žaliti na proizvod ako proizvod nema karakteristike koje je prodavač izričito obećao, ako su poslani pogrešni proizvodi ili su u pogrešnoj količini, boji ili na drugi način odstupili od narudžbe kupca.

Kupac mora obavijestiti ponuditelja o bilo kojem nedostatku proizvoda u zakonskom roku. Obavijest mora sadržati točan opis greške. Kupac ponuditelju mora omogućiti pregled proizvoda. Pravo na uvažavanje stvarne greške jasno je definirano Zakonom o zaštiti potrošača.

Obrazac za uvažavanje stvarne greške proizvoda, naručenom isključivo putem Internet trgovine, možete pronaći ovdje.

Prodavač pismeno odgovara kupcu o rješenju zahtjeva u roku od 8 dana od primitka proizvoda.

Spremanje ugovora (narudžbe)

Sve narudžbe arhiviraju se na adresi Apollo HR d.o.o., Pustodol Začretski 19a, 49223 Sveti Križ Začretje. Narudžbe i kopije računa arhiviraju se u sjedištu tvrtke.

Zaštita osobnih podataka

Internet trgovinom FreeON.hr upravlja Apollo HR d.o.o., Pustodol Začretski 19a, 49223 Sveti Križ Začretje, OIB 65310713321, koja je pružatelj usluge e-trgovine (u daljnjem tekstu: ponuditelj ili tvrtka ili upravitelj osobnih podataka).

Upravitelj osigurava da će se osobni podaci kupca obrađivati samo u svrhe s kojima se kupac složio. Pristanak na korištenje osobnih podataka je dobrovoljan i može se opozvati u bilo kojem trenutku na isti način kako je i dan. Ako kupac ne pruži osobne podatke, upravitelj osobnih podataka ne može ispuniti svrhu zbog koje se isti prikupljaju. Ova izjava o privatnosti odnosi se na Internet trgovinu www.freeon.hr.

Privola

Korištenjem Internet trgovine korisnik pristaje na korištenje podataka opisanih u izjavi o prikupljanju osobnih podataka.

Prikupljanje osobnih podataka

Kupnjom putem Internet trgovine korisnik dopušta da Apollo HR d.o.o. (davatelj), kao upravitelj baze osobnih podataka, prikuplja i obrađuje podatke kupaca i narudžbe prema Općoj uredbi o zaštiti podataka – Uredba (EU) 2016/679 (u daljnjem tekstu GDPR).

Davatelj se obvezuje da će vaše osobne podatke i druge prikupljene podatke u trenutku narudžbe zaštititi u skladu sa GDPR-om, te ih štititi od otkrivanja trećim stranama (osim trećih strana koje obrađuju podatke isključivo u ime i prema uputama Apollo HR d.o.o.), te da će ih upotrebljavati isključivo za potrebe dovršavanja narudžbe, naplate i rješavanja eventualnih reklamacija i druge potrebne komunikacije.

Davatelj se također obvezuje trajno zaštititi sve osobne podatke korisnika.

Internet trgovina također može automatski prikupiti neke podatke o vašem računalu. U te podatke spadaju: IP adresa, vrsta preglednika, ime domene, vrijeme posjeta, adrese web stranice koje ste posjetili u našoj Internet trgovini. Davatelj ove informacije koristi isključivo za izradu statistike i optimizaciju Internet trgovine.

Vrste korisnika

Registrirani korisnik:

Registrirani korisnik ima pravo kupovanja u Internet trgovini.

Registrirani korisnik prijavljuje se u Internet trgovinu tijekom postupka kupovine, a novi korisnik se registrira u Internet trgovini tijekom postupka kupovine.

Za registraciju u Internet trgovini Apollo HR d.o.o. potrebno je navesti točne i istinite osobne podatke (ime, prezime, adresu, poštanski broj, mjesto prebivališta, e-mail adresu, broj mobitela i zemlju prebivališta). Tvrtka Apollo HR d.o.o. ne odgovara za točnost, pravovremenost, cjelovitost i ispravnost osobnih podataka, no obvezuje se postupati s njima pažljivo i u skladu s važećim zakonom.

Neregistrirani korisnik (brza kupovina bez registracije):

 • Neregistrirani korisnik ima pravo kupovanja u Internet trgovini.
 • Neregistrirani korisnik u košarici navodi svoje osobne podatke za potrebe izvršavanja kupovine.

Kako bi se kupovina izvršila, potrebno je navesti točne i istinite podatke: ime, prezime, adresu, poštanski broj, mjesto prebivališta, e-mail adresu, broj mobitela i zemlju prebivališta. Tvrtka Apollo HR d.o.o. ne odgovara za točnost, pravovremenost, cjelovitost i ispravnost osobnih podataka svojih članova, ali se obvezuje da će s njima postupati pažljivo i u skladu sa zakonom.

Davatelj prikuplja, upravlja, obrađuje i pohranjuje sljedeće korisničke podatke u svrhu obavljanja svojih usluga:

Registracija stranke (fizička osoba):

 • ime i prezime
 • adresu
 • poštanski broj
 • zemlju prebivališta
 • e-mail adresu (korisničko ime)
 • lozinku
 • broj telefona ili mobitela
 • način komunikacije
 • status ‘fizička osoba’ (nije tvrtka)
 •  vrijeme i datum registracije
 • ostale podatke koje korisnik dobrovoljno unese u polja za unos.

Registracija stranke (pravna osoba):

 • naziv tvrtke
 • poštanski broj
 • država
 • kontakt osoba
 • broj telefona/mobitela kontakt osobe
 • porezni broj tvrtke i podatke o poreznoj obvezi
 • e-mail adresu (korisničko ime)
 • lozinku
 • status ‘pravne osobe’ (tvrtka)
 • vrijeme i datum registracije
 • ostale podatke koje korisnik dobrovoljno unese u polja za unos.

Prilikom kupovine bilježi se:

 • adresa i država dostave
 • promjena podataka
 • ostali podaci koje korisnik dobrovoljno unese u polja za unos
 • IP adresa s koje korisnik pristupa internet stranici (u slučaju plaćanja kreditnom karticom)
 • povijest komunikacije
 • podaci o sadržaju ugovora
 • način plaćanja
 • način preuzimanja
 • datum narudžbe.

Upotreba osobnih podataka

Ponuditelj prikuplja informacije kako bi osigurao pravilno funkcioniranje internet trgovine i pružanje potrebnih usluga.

Osobne podatke Apollo HR d.o.o. prikuplja za neometano izvršavanje kupnje u Internet trgovini koja uključuje individualnu komunikaciju s kupcem putem e-maila ili mobitela (SMS/MMS/Viber, telefonskim pozivom i dr.) te za potrebe ispunjavanja narudžbe (slanje informativnog materijala, ponude, računa i dostave).

Podatke o klijentima čuvamo na poslužitelju 2 godine od zadnje kupnje. Zatim analiziramo podatke koje je kupac dao u trenutku narudžbe. Trajno pohranjujemo IP adresu narudžbe koja je plaćena kreditnom karticom.

Spremanje ugovora (narudžbe): Sve narudžbe arhiviraju se u tvrtki Apollo HR d.o.o., Pustodol Začretski 19a, 49223 Sveti Križ Začretje. Narudžbe i kopije računa arhiviraju se u sjedištu tvrtke. Kupac može zatražiti kopiju računa ako pošalje zahtjev na: info@freeon.hr.

U slučaju ‘napada’ na bazu ili računalni sistem, ne odgovaramo za posljedice. U svakom slučaju Apollo HR d.o.o. proveo je sve potrebne mjere koje su propisane zakonom.

Osobni podaci koristit će se u svrhe za koje je korisnik Internet trgovine dao suglasnost i za obavljanje usluga koje Internet trgovina pruža. Korisnik je odgovoran za zaštitu osobnih podataka tako da čuva svoje korisničko ime i lozinku, te korištenjem odgovarajuće softverske (antivirusne) zaštite svog informacijskog sustava i elektroničkih uređaja.

Korisnik uz svoj osobni pristanak, istovremeno pristaje i ovlašćuje davatelja kao upravljača osobnih podataka da odabrane prikupljene informacije proslijedi ugovornim partnerima s kojima ima zaključene ugovore o obradi osobnih podataka, a koji podatke obrađuju u ime davatelja i za njegov račun u gore navedene svrhe. Pružatelj usluge će dostavnoj službi pružiti podatke potrebne za dostavu proizvoda kupljenog u Internet trgovini (ime i prezime, adresu, kontakt broj i e-mail adresu).  Ako kupac izabere način plaćanja s karticom, ponuditelj surađuje s bankom (trećom stranom). Ove informacije koriste treće strane isključivo u svrhu ispunjavanja svojih obveza u skladu s izvršavanjem postupka narudžbe i plaćanja.

Ponuditelj se obvezuje da neće otkrivati podatke trećim osobama (koje ne sudjeluju u postupku obrade narudžbe i plaćanja), osim ako je drugačije zakonom propisano, te ako državne vlasti zatraže podatke u svrhu suda ili drugih javnih tijela za zaštitu i ostvarenje zakonskih interesa ponuditelja.

Brisanje osobnih podataka

Ponuditelj se obvezuje trajno zaštititi, prikupljati i obrađivati osobne podatke korisnika u skladu s odredbama važećeg zakonodavstva na području zaštite osobnih podataka.

Ponuditelj će osobne podatke korisnika spremiti na vremenski period koji je određen zakonom.

Kolačići koji su korišteni na ovoj stranici

[render_cookies_list]

Završne odredbe

 1. Važeći opći uvjeti objavljeni su na web stranici https://www.freeon.hr/centar-privatnosti/uvjeti-poslovanja/
 2. Isto se primjenjuje na sve promjene i dopune važećih Općih uvjeta, koji su rezultat promjenjive poslovne politike pružatelja ili važećeg zakonodavstva.

Podaci o tvrtki:

Apollo HR d.o.o.
Pustodol Začretski 19a
49223 Sveti Križ Začretje
OIB: 65310713321
Kontakt telefon: +385 49 658 260
E-mail: info@freeon.hr