Vijesti

5 ideja kako prosinac učiniti još čarobnijim

Hoće li ovaj Božić biti Vaš prvi Božić u troje? Ukoliko da, onda je pravo vrijeme da krenete sa stvaranjem obiteljske tradicije. U nastavku donosimo nekoliko savjeta.

Prosinac je prekrasan mjesec, pun ljubavi, topline i čarolije te djeci jedan od omiljenih dijelova godine. Ne samo zbog darova, nego i zbog atmosfere koja se u tom razdoblju širi među ljudima. Vjerojatno se ne sjećate svih darova koje ste dobili, ali se svakako sjećate svojih obiteljskih običaja i avantura koje su vam se dogodile dok ste kitili božićnu jelku i otvarali blagdanske darove. A sada kada ste i sami odrasli i postali roditelji, evo prilike da i svojoj djeci dočarate nezaboravne  i čarobne božićne blagdane. U nastavku donosimo nekoliko kreativnih ideja.

Za kreativno stvaranje možete koristiti stvari koje uberete prilikom šetnje

Provodite li vi i vaš mališan puno vremena vani, u kolicima šetajući parkom ili šumskim puteljcima? Zašto tijekom šetnje ne skupljati jesenje lišće, češere, plodove drveća i grančice te od njih napraviti ukrase za blagdane? Uz malo mašte možete napraviti potpuno unikatni adventski vijenac ili čak i ukrase za božićnu jelku.

Primjerice, od sušene slame možete napraviti ukrase, kako su to radile naše bake. Češere od bora ili smreke možete poprskati bijelom, zlatnom ili srebrnom bojom i od njih izraditi prirodne ukrase za jelku ili im jednostavno staviti ukrasnu vrpcu i takve ih objesiti na jelku. U trgovinama možete kupiti i prozirne kuglice u koje možete spremati stvari koje će Vas podsjećati na nezaboravne zajedničke obiteljske trenutke i takve koristiti ubuduće.

Izvor: Pinterest

Iako zvuči zabavno, pronalaženje pravih materijala za vaše ukrase može potrajati dosta vremena. Iz tog razloga u šetnju treba ići dobro pripremljen, uz bočicu toplog čaja i dječju dekicu, jer može naglo zahladiti i Vašem mališanu može biti hladno.

Uz pomoć starih stvari unesite novi dašak života

Najljepši poklon koje možete dati baki i djedu su unuci. Budući da je teško ispuniti očekivanje da unuci budu cijeli Božić s njima, možete im pokloniti nešto što će ih svakako uveseliti i Božić učiniti još čarobnijim.

Staklene bočice koje više ne služe za hranjenje, iskoristite kao vazu ili svijećnjak. Kao ukras za božićnu jelku možete koristiti prve papuče vašeg mališana ili pletene čarape. Od stare dječje odjeće možete izraditi personalizirani okvir u koji ćete umetnuti svoju prvu obiteljsku fotografiju. Najljepši darovi su oni koji dolaze od srca.

Izvor: Pinterest, www.mambaby.com

Darujte poklon koji može biti koristan za sve

Mala djeca još nisu svjesna važnosti darivanja, ali su svjesna osjećaja važnosti i ljubavi koju osjećaju kada im nešto darujete. Stoga možete iskoristiti blagdansku čaroliju i kupiti mu poseban dar, koji će dobro doći vašem mališanu i vama, te na taj način dočarati ugodne uspomene u budućnosti.

U našoj ponudi pronaći ćete simpatične FreeON podloge za previjanje koje će vam izmamiti osmijeh na lice svaki put kada promijenite bebinu pelenu. Posebna i simpatična dječja dekica za prvu godinu djetetova života s kojom možete fotografirati i pratiti rast vašeg mališana. Praktični darovi mogu biti višedijelne mekane posteljine s ukrasnim jastucima, simpatični ogrtači sa životinjskim motivima te ugodne i mekane dječje dekice. Pogledajte našu ponudu Bubaba by FreeON proizvoda, gdje ćete sigurno pronaći nešto prikladno za poklon.

Napišite pismo Djedu Božićnjaku

Nemojte odbiti pomoć koju vam najdraži pružaju, bez obzira kakva ona bila. Roditeljstvo je velika stvar, stoga iskoristite blagdansko vrijeme da pišete Djedu Božićnjaku i suptilno recite što vašem mališanu doista treba ovog Božića. Umjesto odjeće i igračaka koje vam u ovom trenutku možda ne trebaju; bake, djedovi i rodbina trebali bi priskočiti u pomoć kupnjom praktičnih dodataka za bebe poput gnijezda, krevetića, personalizirane posteljine, dječjih foteljica, sportskih kolica, autosjedalica, stolica za hranjenje… Pronađite inspiraciju na našoj web stranici s opremom za bebe – FreeON.

 

Stvarajte obiteljsku tradiciju za Božić

Nakon što ste stvorili svoju obitelj, božićni praznici poprimaju potpuno novo značenje. Stoga sve vesele trenutke ovjekovječite fotografiranjem kako bi ih uvijek mogli pogledati i sjećati ih se tijekom godine. Vaša nova božićna obiteljska tradicija može postati obiteljsko fotografiranje ispred božićne jelke, nošenje božićne odjeće tijekom dana ili pečenje kolačića s članovima obitelji. Svake godine na Božić izmjeri visinu djeteta i na vratima nacrtajte koliko je centimetara dijete naraslo u prošloj godini.

Lijep poklon za vas i vaše najmilije mogu biti domaći ukrasi od slanog tijesta, u kojima možete raditi otiske dječjih nožica ili ručica, a kada su djeca veća, ukrase mogu izraditi i sama. Zamislite božićno drvce za nekoliko godina, kada će biti okićeno samo unikatnim ukrasima vaše djece!

Izvor: Pinterest

Prepustite se blagdanskom ozračju, uživajte kao što ste uživali u djetinjstvu i ne zaboravite da će Vaša djeca puno više od poklona pamtiti posebne trenutke, osjećaje sreće i ljubavi koje ste zajedno doživjeli.

Neka radost kod kuće bude svaki dan – dočarajte si lijep i sretan blagdanski prosinac.