Vijesti

5 savjeta za preživljavanje prijelaza iz ljeta u jesen

Ljeto nam maše repom, budimo se u sve svježija jutra, a večeri nas podsjećaju da je jesen već tu. Iako volimo ljetno vrijeme i bezbrižnost moramo priznati da je i jesen predivno godišnje doba, pogotovo za mame s malom djecom. Kako bi početak jeseni bio lijep i bezbrižan prikupili smo za Vas nekoliko savjeta kako najbolje iskoristiti vrijeme za druženje cijele obitelji.

1. Iskoristite kraj ljeta za izlete

Istina je da volimo ljeto, sunce i toplo vrijeme, ali dolaskom jeseni napokon možemo normalno disati. Većina majki s malom djecom s veseljem iščekuje rujan jer temperature postaju podnošljivije, zrak svježiji i pogodniji za dulje šetnje. Ugodni sunčani dani savršeni su za punjenje energije i vitamina D, a jesen pruža jedno od najpovoljnijih vremena za obiteljski posjet obližnjem glavnom gradu ili za izlet u prirodu. Stavite bebu u nosiljku, užinu u torbu i uživajte u danu, gdje god vas put odveo. Samo pripazite da na izlet krenete dovoljno rano, jer je dan već znatno kraći u odnosu na ljeto.

2. Pospremite svoj ormar

Ako vi i vaš mališan provodite puno vremena vani, sigurno ste primijetili da je vrijeme kada ga morate malo toplije odjenuti najbolje po principu slojevitog oblačenja, gdje skidate pojedine slojeve odjeće baš kao što su oblaci pojavljuju ispred žarkog sunca. Budući da dolazi vrijeme kada svoju laganu ljetnu odjeću zamjenjujemo toplijom, sezonski prijelaz odlična je prilika da reorganizirate svoju i garderobu svojeg mališana. Uzmite slobodan dan, stavite dijete u dječju ležaljku ili ljuljačku i zajedno pospremajte ormar. Pogledajte što ste prerasli, što je uništeno i što Vam više nije potrebno. Donirajte odjeću i potražite nove komade odgovarajuće veličine na internetu ili u trgovinama. Izbor je zaista velik!

3. Naučite vaše dijete na prirodu

Jesen je vrijeme u kojem je priroda na svojem vrhunsku glede svoje veličini i palete boja, pa se bez sumnje može smatrati jednim od najljepših godišnjih doba. U kombinaciji s ugodnim vremenom, jesen može biti odlična prilika za istraživanje prirode i učenje novih stvari. Krenete li u šetnju dovoljno rano ujutro, možete promatrati divljač kako pase na livadama; idete li u šumu, aktivnosti vam ne manjka – od branja šarenog lišća i plodova i promatranja životinja dok skupljaju hranu za zimu, do branja gljiva ili kestena koji će vam biti izvrstan zalogajčić.

4. Večeri iskoristite za igru ​​i maženje

Poznato je da šetnja i boravak na svježem zraku uspavljuju dijete, stoga što više vremena provodite vani, te će povoljnije djelovati na vaš imunološki sustav. Možda će vaš mališan zadrijemati već u kolicima, ali svakako ćete primijetiti da će nakon duge večernje šetnje biti ranije umoran i bolje će spavati cijelu noć. I prije nego što dan prijeđe u noć, iskoristite večernje sate za kvalitetno druženje, veselu igru, slatko maženje i obavezno čitanje prije spavanja.

5. Iskoristi jesenske pogodnosti na FreeON

Djeca ne trebaju toliko stvari kao što trebaju vašu pažnju. Zato ih je bitno uključiti u što više aktivnosti u svakodnevnom životu – u pripremu hrane, pospremanje, čišćenje, slaganje rublja i sl. Kako bi mališan uvijek bio s vama, odlučite se za dječju ležaljku ili ljuljačku uz koju ćete oboje biti bezbrižni. Vi, jer ćete znati da je dijete sigurno u svakom trenutku, čak i kada na trenutak skrenete pogled, a mališan jer će u njemu moći spavati, igrati se ili gledati roditelje dok obavljaju kućanske poslove.

Iskoristi jesenske pogodnosti na FreeON, dječje ležaljke i ljuljačke FreeON na 13% popusta, izabrane modele potražite na 30% popusta. Akcija traje do 18. 9. 2022.