Vijesti

Autosjedalica – kupnja koja te neće mimoići!

Zrelost koju dobijemo s ulogom roditelja je nešto posebno. Životna škola, svakodnevno učenje, otkrivamo vlastite mogućnosti, jer s djecom ništa nije lagano, kao što se na prvu čini. Na sve mislimo unaprijed – dječja kolica, sve za dječju sobicu, kako s čim i na koji način brinuti o njezi bebe, odabir slatke odjeće, priprema obroka, odabir hranilice, i još mnogo toga.. Nikako se nesmije zaboraviti na dječju autosjedalicu, koja će osigurati udobnost i sigurnost u automobilu.  

Kupnju dječje autosjedalice možete obaviti prije rođenja, ili možete odgoditi za kasnije, ukoliko ćete dijete voziti u autosjedalici jaje. Autosjedalica jaje spada u grupu 0+, što znači da se dijete u njoj može voziti od rođenja, pa do 9 mjeseci starosti. U slučaju da odlučite da će se dijete voziti u autosjedalici ranije, potreban je dobar odabir i kupnja autosjedalice već ranije.

Brand FreeON nudi širok izbor autosjedalica, koje nude udobnost, jednostavnost za upotrebu, sigurnost u skladu s najnovijim standardima. Izbor je velik i primjeren za različite starosne skupine djece, tj. veličine djeteta.

Sve modele autosjedalica FreeON možete pogledati u katalogu FreeON, kojeg smo dodatno opremili savjetima, usporedbama i naputcima za sigurnu vožnju u automobilu. Klik naki smo ga še dodatno opremili z nasveti, primerjavami in napotki za varno vožnjo v avtomobilu. Klik >> Katalog autosjedalica FreeON

Još nekoliko savjeta koji će vam dobro doći pri kupnji autosjedalice:

  • Kada kupujete autosjedalicu, uvijek potražite narančastu naljepnicu s oznakom ECE. To znači da autosjedalica udovoljava međunarodnim sigurnosnim standardima i ima odgovarajuću homologaciju.
  • Provjerite jeli autosjedalica prikladna za vaš automobil. Neka starija vozila nemaju isofix kopče, što znači da autosjedalicu možete pričvrstiti u automobil uz pomoć sigurnosnih pojaseva. S druge strane, to se ne odnosi na novija vozila, jer su opremljena isofix kopčama i autosjedalicu je moguće pričvrstiti direktno na sjedalo automobila.
  • Uvijek pažljivo pročitajte i slijedite priložene upute za upotrebu pri postavljanju autosjedalice. Čak 2/3 svih autosjedalica je nepravilno postavljeno u automobile.
  • Nikada ne kupujte rabljen autosjedalicu! Iako mladi roditelji puno stvari posuđuju od drugih, autosjedalica je jedna od stvari koje se nebi trebala posuđivati ili kupovati rabljena. Razlog tome je što ne možete znati kojim oštećenjima je autosjedalica bila izložena u prošlosti, a to može utjecati na razinu sigurnosti. Također, s godinama neki materijali gube svojstva, a ergonomski oblik sjedala je važan za udobnost, a to se s dugotrajnom uporabom može promijeniti.
  • Uzmite u obzir težinu i praktičnost autosjedalice. Ako ćete često premještati autosjedalicu iz jednog automobila u drugi, odaberite lakšu. A ako želite još više praktičnosti, razmislite o autosjedalici s rotirajućim sjedalom, što će vam olakšati ulaz i izlaz djeteta iz automobila.
  • Uz autosjedalicu, razmislite i o kupnji dodatne opreme. Jedna od njih je ogledalo za nadzor, uz kojeg ćete uvijek bebu imati na vidiku.