Vijesti

Gnijezdo s pletenicom, funkcionalni dodatak dječjoj sobi

Sigurno ste na Instagramu već primjetili fotografiju bebe koja spava ili se migolji u raskošnom gnijezdu s pletenicom. Pletenice su popularne kod mama posljednjih nekoliko godina. Međutim, osim izgleda, potvrđeni su kao funkcionalni proizvod, a ne samo trend koji dođe i prođe.

Gnijezdo s pletenicom ili samostalna pletenica, koju odabrati?

Za početak je potrebno pojasniti da su vam na raspolaganju dva proizvoda, gnijezdo s pletenicom, ili samostalna pletenica. Gnijezdo s pletenicom je gnijezdo koje ima mekanu pletenicu pričvršćenu za podlogu. Pletenica se može skinuti, pa možete koristiti samo podlogu gnijezda zasebno, ili pletenicu zasebno kao ogradicu za krevetić. Samostalne pletenice kao zaštitna ogradica također se prodaju i zasebno. Zato prije kupovine razmislite što vam je više potrebno – funkcionalni proizvod u koji ćete bezbrižno smjestiti svoje dijete, ili vam je potrebna samo zaštitna ogradica, kako vaše dijete nebi udaralo u stranice krevetića.

Brojni načini korištenja gnijezda s pletenicom

Gnijezdo s pletenicom djeluje potpuno isto kao i svako drugo gnijezdo, samo što je malo više sofisticiranijeg dizajna. U njega možete staviti dijete kada mu je potreban popodnevni odmor ili igra. Mekane pletenice daju bebi udobnost, toplinu, osjećaj sigurnosti i zaklona, gotovo kao u majčinom zagrljaju. Istodobno služi kao ogradica koja drži igračke nadohvat ruke. Ako rastavite gnijezdo, dobit ćete podlogu za igru i pletenicu za neovisnu upotrebu. Tijekom popodnevnog spavanja možete staviti pletenicu kao zaštitu za dijete u gnijezdu, a noću ga premjestite u krevetić gdje ga štiti od nepotrebnih incidenata koji bi mogli poremetiti njegov san.

Kada vam je potrebno gnijezdo s pletenicom?

Gnijezdo možete početi koristiti već od rođenja. U prvim mjesecima služit će vam kao udoban jastuk za odmor. Kasnije gnijezdo djeci služi kao potpora za odmor na trbuhu, a mekana pletenica pomaže u održavanju ispravnog položaja tijela. Međutim, kad beba počne samostalno sjediti pletenica može služiti kao potpora za samostalno sjedenje. Sve dok beba spava u krevetiću, pletenica je mekana zaštita od tvrdih stranica krevetića, a dugo nakon toga može vama ili bebi poslužiti kao ukasni ili jastuk za igru za krevet. Gnijezda su posebno prikladna ako puno putujete s djetetom ili ono provodi više vremena s bakom i djedom, gdje mu, usprkos drugačijoj okolini, gnijezdo pruža osjećaj sigurnosti i udobnosti.

Nježne, kvalitetne i moderne pletenice Bubaba by FreeOn

FreeOn gnijezda s pletenicama ili pletenice zasebno mogu se pohvaliti sofisticiranim i trendovskim dizajnom koji uljepšava bilo koju dječju sobu. Ogradice za krevetić izrađene su ručno, ispunjene mekanim 100% PES materijalom i obučene pamukom u prekrasnim pastelnim bojama. Navlaka na gnijezdu je izrađena od 100% pamuka i može se prati u perilici. Dostupne su različite kombinacije boja koje su potpuno sigurne za upotrebu.