Vijesti

Jesi li spremna za dolazak novorođenčeta?

Sve je počelo sa osjećajem da se sa tvojim tijelom nešto događa. Slijedila je potvrda da u tebi raste novo biće, a,nastavilo se s ugodnim i ponekad malo manje uzbudljivim osjećajima, hormonalnim promjenama koje se brzo pretvaraju iz neopisive sreće u neobjašnjiv plač, probleme u trudnoći, radost kupovine za bebu, brigu oko financija … A sada, pred tobom je trenutak upoznavanja tog malog čuda koje si nosila pod srcem posljednjih nekoliko mjeseci. Jesi li spremna za dolazak svoje bebe?

Sve počinje sa dvije crtice …

Sjećaš li se trenutka kada si saznala da nosiš dijete? A onda prvi pregled kod liječnika, moćni zvuk malog srca na ultrazvuku, otkrivanje spola, osjećaj njegova kretanja i udaraca, te sretno otkrivanje trudnoće vašim najmilijima, kao i nešto manje ugodno trenuci od jutarnje mučnine, neprospavanih noći i brizi o malom „paketiću“… Trudnoća je prekrasno putovanje, puno emocija, očekivanja, znatiželje i radosti. Sada se približavaš kraju razdoblja od 9 mjeseci, veličina tvog trbuha doseže vrhunac, tvoj san je sve kraći, a isčekivanje na dolazak tvog malog sunca sve je veće.

Priprema za dolazak bebe

Jedno od ljepših iskustava trudnoće je planiranje kupnje za dijete. Kupovina opreme i pribora, uređenje i opremanje dječje sobe, kupnja prve odjeće i sanjarenje o tome kako će dijete izgledati. Prije rođenja pobrinite se za obveznu dječju opremu poput stolića za presvlačenje, krevetića, autosjedalice i slično. Tijekom trudnoće možeš kupiti i neki naizgled manje važan dio dječje opreme, ali oni mogu biti od velike pomoći u ublažavanju trudnoće. Jedan od njih je definitivno jastuk za dojenje koji će pružiti ugodan i kvalitetan san, dok će tvoj trbuh postajati sve veći i veći, a udaranje i kretanje djeteta sve intenzivnije. Umjesto jastuka za dojenje, možeš upotrijebiti i ogradicu za krevetić u obliku pletenice koja će nakon što je mališan preraste postati prekrasna dekoracija na tvom krevetu ili u dječjoj sobi.

Nemoj imati grižnju savjesti tijekom trudnoće ako trebaš vremena za odmor ili drijemanje nekoliko puta dnevno. Također, ne očajavaj ukoliko se lijeno umotaš u mekanu dekicu koja lijeno leži ispred televizora ili ako pojedeš pločicu čokolade više nego inače. Iznad svega, prihvati pomoć i ugađanje svojih najmilijih. Zabava započinje tek onda kada beba dođe na svijet!

Još nekoliko dana do poroda

Tvoja trudnička torba već je spremna i stoji ponosno na mjestu dok čeka taj veliki dan- odlazak u rađaonu i dolazak novog člana. Isčekivanje je sve veće i veće…

Vjerujemo da je trudnoća za tebe bila prekrasno iskustvo i da će roditeljstvo biti samo nadogradnja ovih prekrasnih trenutaka punih ljubavi.

Naši FreeON proizvodi također bi ti trebali pomoći u novoj ulozi u narednim mjesecima i godinama. Želimo ti prekrasno roditeljstvo.