Vijesti

Kako odabrati pravu hranilicu? + IZNENAĐENJE

Jednom kada vaše dijete pređe na gušću hranu, vrijeme je da nabavite hranilicu. A, budući da je hranilica više od stolice na kojoj dijete sjedi za međuobrok, važno je da odaberete onu koja će vam dobro poslužiti. Pročitajte na što sve morate obratiti pažnju prilikom kupnje hranilice, a na kraju smo vam pripremili malo iznenađenje.

Kakva treba biti kvalitetna hranilica?

Za početak, prije svega mora biti udobna. Ako već jeste mama, tada znate da je hranjenje djeteta proces koji zahtijeva vrijeme. A budući da će vaše dijete

provesti dosta vremena u hranilici, važno je da bude mekana i dobro podstavljena.

U svakom slučaju,iskusit ćete negodovanja zbog hrane, pa vam ne treba dodatno loše raspoloženje zbog pritiska i tvrde hranilice. Važno je da je hranilica dizajnirana da podržava pravilno držanje djeteta u skladu s njegovom dobi. Neke hranilice imaju opciju za reguliranje naslona, koju koristite kada dijete još ne sjedi potpuno samostalno. Kao jednu od najboljih hranilica, mame su odabrale Exclusive hranilicu, koja ima rotirajuće sjedalo za 270°, što omogućuje da okrećete dijete u hranilici bez pomicanja cijele hranilice. Na taj način dijete u jednom trenutku može sjediti okrenuto prema stolu, a u drugom možda prema crtiću dok vi kuhate ručak.

Većina mama bi se složila da hranilica prije svega mora biti funkcionalna. To znači da se savršeno prilagođava vašim potrebama. Ako će dijete hranilicu upotrebljavati duže vrijeme, čak i kasnije kad mu pladanj više neće trebati, razmislite o kupnji FreeON hranilice Gourmet, koji odgovara bilo kojoj visini blagavaonskog stola, zbog podesive visine sjedala, no može biti prikladna i kao samostalna stolica za djecu. Fleksibilne hranilice koje rastu s djetetom također su FreeON Tom ili FreeON Sven. Važno je da hranilica ima uklonjiv pladanj i perivu navlaku, kako bi se lakše očistili. Često ćete se začuditi kamo sve djeca mogu pohraniti hranu. Pladanj bi trebao biti dovoljno velik da stane tanjur, bočica, pa čak i igračka ako je potrebna, a ako ga je moguće pomicati naprijed- nazad, tim bolje.

Uz funkcionalnost, sigurnost je još jedna od najvažnijih karakteristika dobre hranilice. Vjerojatno ne postoji hranilica koja nema sigurnosne pojaseve za pričvrščivanje djeteta za sjedalo. Važno je međutim, u koliko točaka je kopča za pričvrščivanje i da su pojasevi dovoljno stegnuti da mališan ne može iskliznuti iz njih. Hranilica bi trebala biti masivna i stabilnih nogu kako se dijete ne bi moglo prevrnuti tijekom živahne igre.

Praktičnost uglavnom uzimaju u obzir one majke koje imaju malo prostora ili majke koje često jedu izvan kuće. Prvo traže rješenje u hranilicama koje je lako sklopiti i lako spremiti kada se ne koriste (FreeON hranilica Ben), dok drugi traće lako prenosivu hranilicu koju mogu ponijeti sa sobom na bakin nedjeljni ručak (FreeON hranilica Mini). Ako želite pokriti više potreba za hranilicom odjednom, uzmite u obzir elegantnu hranilicu FreeON Chef, koja se može koristiti kao samostalna stolica, ili FreeON hranilice Exclusive za koju smo naveli da se sjedalo može okretati do 270°.

Možda najmanje važno od svega navedenog, ali svaka mama voli lijepu blagavaonicu, pa estetsko savršenstvo hranilice nije tako trivijalna stvar. U današnje vrijeme hranilice više nisu samo hranilice, već postaju i savršeni komadi namještaja koje nećete skrivati od gostiju. Primjeri su FreeON Gourmet, elegantna hranilica s daškom skandinavskog dizajna ili minimalistički dizajn hranilice FreeON Exclusive.

RECEPT ZA FRITULE

Za četveročlanu obitelj trebate:

  • 750g brašna
  • 40g kvasca
  • 1 žlica šećera
  • 400ml mlakog mlijeka
  • 1 žumanjak
  • 1 prstohvat soli
  • Ulje za prženje
  • Šećer u prahu

 

Kvasac podrobite u zdjelicu i dodajte mu šećer, žlicu brašna i nekoliko žlica mlakog mlijeka. Promiješajte i pustite da se kvasac diže na toplom mjestu nekih 15 minuta. Za to vrijeme u preostalo mlijeko umiješajte žumanjke i sol. Prosijajte brašno u veliku posudu, u sredini napravite rupu i ulijte smjesu kvasca i žumanjka s mlijekom. Sve zajedno umijesite u glatko i savitljivo, ali mekano tijesto, koje treba poklopiti i pustiti da se diže 30 minuta. U loncu zagrijte ulje koje mora biti dovoljno vruće. To možete isprobati na način da stavite drvenu kuhaču u ulje i kad se stvaraju mali mjehurići ulje je taman. Sa jušnom žlicom grabi tijesto i stavljaj u ulje. Kad na jednoj strani postanu zlatno smeđe, okrenite ih. Pržene fritule izvadite iz ulja i ocjedite ih na kuhinjskom papirnatom ubrusu.

Najbolje su tople i prekrivene šećerom u prahu. Dobar tek!