Vijesti

Kako provesti Valentinovo s malom bebom?

Prošle godine Valentinovo je bilo rezervirano samo za Vas dvoje, a ove godine već držite plod Vaše ljubavi u naručju. Ugađanje, darove i romantičnu večeru zamijenili su različiti zadaci vezani uz vašu bebu – spravljanje kašica, pospremanje igračaka, pranje velikih “hrpa” prljave odjeće, ležanje na kauču, drijemanje… No vjerojatno se slažete da opušteno maženje sa svojim najmilijima, ne bi mijenjala niti za jednu “masterchef” večeru na ovom svijetu. Evo nekoliko ideja kako možete provesti ugodnu i romantičnu večer s bebom u naručju.

S djetetom je važno planirati!

Kada zaljubljenom paru stigne novi član i nastane mala obitelj,  tada će vaša spontanost u odlukama i planiranju biti u „drugom“ planu. Na putu odrastanja vašeg djeteta ne čekaju vas posebna iznenađenja. Biti odgovoran roditelj je veoma zahtjevan posao, jer je njegov dnevni raspored prilično zauzet, pa je logično da se planiraju i organiziraju aktivnosti prema potrebama Vašeg djeteta (dojenje, hranjenje, higijena, odmor i sl.). Nemojte da Vas grize savjest ako Vam se tijekom dugo planirane romantične večere dogodi neka nepredvidiva situacija i sve je palo u vodu. Upravo iz tog razloga, od iznimne je važnosti sve dogovoriti s partnerom na koji ćete način provesti određeni dan – hoćete li dijete dati na čuvanje, ako da, tko će ga čuvati, ako ste svi kod kuće, tko će spremiti do kraja večeru, koji ćete film gledati, te postoji li koja zabavna društvena igra koju možete igrati s djetetom. Zapamtite, komunikacija i podjela zadataka su bitni za zdrav partnerski odnos.

Romantika na vlastiti način!

Mnogi zamišljaju romantiku kao idealnu večeru uz svijeće, luksuzne poklone i veliki krevet posut laticama ruža. Međutim, bit Valentinova nije primanje darova i pun krevet ružinih latica, već uzvraćanje ljubavi i pažnje osobi koju volimo. Ugađanje koje ne uključuje darove može biti još ljepše i posebnije, a ujedno naglašava privrženost i iskrenu ljubav prema partneru. Ne misliš valjda da je to romantično da tata ode u šetnju s bebom i ostavi te sat vremena na miru ili da ti stavi odjeću na pranje ili usisa dnevni boravak. Čak i masaža leđa i stopala može biti savršen poklon nakon napornog dana ili možda kuhanje za dvoje i stvaranje vlastitih poklona za Valentinovo zajedno s vašim djetetom.

Ideje za provođenje Valentinova u troje

Počastite se vlastitim kulinarskim delicijama. Iskoristite dan za druženje i zajedno s partnerom pripremite novu i kreativnu večeru. Ne samo da ćete dodati nešto novo u vaš kulinarski repertoar, već možete vrijeme iskoristiti za druženje, razgovor i timski rad. U međuvremenu, mališan vas može promatrati s FreeON ležaljke ili se može zaigrati u FreeON Jumperoo centru za igru.

Napravite čestitke za Valentinovo. Dolazak bebe odlična je prilika za stvaranje nove obiteljske tradicije, a jedna od njih može biti i izrada valentinovskih čestitki. Budući da je Valentinovo –  praznik ljubavi, čestitke možete darovati svima koje volite – bakama, djedovima, tetama, stričevima… Dijete stavite u FreeON Lunch i pomaknite ga do stola, dodajte mu bojice i papir, te krenite u stvaranje jedinstvenih čestitki, koje će svakome izmamiti osmjeh na lice.

Napravite suvenire. Osim čestitki, dan možete iskoristiti za izradu suvenira od gipsane mase. U gips masi napravi otisak bebinih ručica i nogu, a možete utisnuti i dlanove od vas troje. Tako možete stvoriti jedinstvene uspomene na vaše prvo zajedničko Valentinovo koje naravno ne zaboravite ovjekovječiti zajedničkom fotografijom.

Pogledajte romantični film. Budući da ste roditelji, vjerojatno nemate puno vremena za gledanje televizije, a kamoli da bi imali 90 minuta da bi mogli pogledati cijeli film. Valentinovo je odlična prilika da pogledate film koji ste dugo željeli. Kako biste ga gledali sa što manje prekida, planirajte gledanje filmova navečer, kada beba već spava, bilo u vašem krilu ili u vašoj sobi, gdje će beba imati svoj mir za odmor, dok će roditelji gledati film.

Dijete je velika promjena koja će se odraziti na vaš odnos. Iako je u prvih nekoliko mjeseci nakon dolaska bebe, romantika stavljena po strani, nemojte dopustiti da tamo i ostane. Glavnina Valentinova je pažnja, stoga je važno da vi i vaš partner znate odvojiti vrijeme za sebe,  za razgovor, maženje i izmjenjivanje nježnosti. A Valentinovo je izvrsna prilika da oživite svoj odnos i tako nastavite svaki dan.