Vijesti

Na što obratiti pažnju pri kupnji sportskih kolica?

Da li je tvoj mališan već puhao svoju prvu rođendansku svjećicu? Ako je tako onda je vrijeme za prvu šetnju u novim, sportskim kolicima koje su mnogim majkama poznata i kao »kišobran« kolica. Pitate se zašto biste svoja postojeća kolica zamijenili sportskim kolicima? Zato jer su manja, lakša i praktičnija za sklapanje što je izuzetno važno za period u kojem Vaš mališan počinje istraživati svijet sa svojim nogama. Ponuda modela je vrlo široko, zato pogledajte naše prijedloge na što obratiti pažnju prilikom kupnje sportskih kolica.   

1.Veliki ili manji kotači?

Sportska kolica su poznata kao kolica za gradsku vožnju i vožnju po popločenim površinama. Naravno, to ne znači da ih ne možete voziti po makadamu, šumskim putevima ili urbanim cestama. Kolica su prikladna za većinu podloga,a ovisno o veličini kotača. Naime, što su veći kotači lakše se prelaze prepreke na putu i kolica su prikladnija za zahtjevnije podloge. Također, neki modeli kolica imaju amortizirane kotače (poput sportskih kolica FreeON Royal). Za česte vožnje po raznolikom terenu uzmite u obzir kotače na napuhavanje koji bolje ublažavaju podrhtavanje i vibracije. Tri ili četiri kotača? U principu nije važno, ali imajte na umu da su kolica s tri kotača lakša za upravljanje, ali manje stabilna od kolica s četiri kotača.

2. Način sklapanja, praktičnost i težina

Praktično i brzo sklapanje kolica glavni je prioritet roditeljima pri izboru sportskih kolica. Imajte na umu da ako kolica često vozite u automobilu, hodate na izlete ili putujete avionom, vrlo je važno imati kolica koja su kompaktna te se brzo i jednostavno sklapaju i zauzimaju što manje prostora. Odlična preporuka su kolica koja se mogu preklopiti samo jednom rukom (FreeON Lux Premium, Diamond), ili još bolja, ona na kojima pritisneš jedan gumb i sama se sklope ili rasklope (FreeON Nano)!  Za mame koje žive u visokim zgradama bez dizala vrlo je bitna i težina kolica. Možete zamisliti kako bi naporno bilo penjati se po stepenicama dok u jednoj ruci nosite dijete, a u drugoj teška kolica. Najlakša kolica u našoj ponudi su FreeON City i FreeON City Special, koja teže samo 5 kg.

3. Upravljanje i funkcionalnost

Upravljanje kolicima ovisi o upravljanju kotačima, čim više se kotači okreću u svim smjerovima tim je lakše upravljanje sportskim kolicima. To je najvažniji razlog zbog kojeg je lako upravljati sportskim kolicima jednom rukom. Tako ćete imati drugu ruku slobodnu za starije dijete, razgovor na telefonu ili rukovanje bocom za piće. Jedna od najlakših i najjednostavnijih za upravljanje kolica u našoj ponudi su FreeON Lux Premium. Iako su kolica najčešće u rukama majke postoji šansa da će se nekad naći i u rukama tate, bake, tetke ili možda nekog drugog. Za takve situacije vrlo je korisno da kolica imaju mogućnost podešavanja visine ručice kako bi se mnogima uštedjeli bolovi u ramenima i leđima.

4. Udobnost djeteta

Svake godine sportska kolica iznova impresioniraju mlade majke svojim oblicima, funkcionalnošću i modnim dodacima, ali nemojte da vas izgled zavara. Pri izboru sportskih kolica imajte na umu prvenstveno udobnost vašeg djeteta tijekom vožnje. A kakva su to udobna sportska kolica? To su ona koja imaju podesiv naslon,podesiv oslonac za noge, odvojivu zaštitnu prečku, krović koji se može produžiti te 5-točkovni sigurnosni pojas.

5. Dodaci za sportska kolica

Iako možda nisu bitni, dodaci za sportska kolica su uvelike dobrodošli. Mnoga kolica su opremljena brojnim dodacima, ali FreeON kolica se mogu pohvaliti s iznimno praktičnim dodacima. Za ljetno vrijeme dobro će vam poslužiti produžena nadstrešnica koja vaše dijete štiti od jake sunčeve svjetlosti. Vjerojatno su vam šetnje ponekad duge, pogoto prilikom cjelodnevnih izleta gdje se vrijeme može promjeniti nekoliko puta tokom dana? Zbog toga izaberite kolica koja imaju vodonepropusne materijale, ili kišnu navlaku. Možemo zaključiti da u kolicima nikada nema previše mjesta, iz tog razloga FreeON kolica imaju velike košare na dnu kolica kako biste u njih mogli spremiti svoju dodatnu opremu ili torbe za kupovinu. Također, vaša šalica kave »to-go« može stajati u držaču bočica za kolica.