Vijesti

Najljepša dječja soba

Očekivanje djeteta sa sobom donosi brojne promjene, a jedna od njih je i preuređivanje prostorija u stanu. Opremanje dječje  sobe jedan je od najljepših trenutaka tijekom svake trudnoće, a trudnice obično tome posvećuju puno vremena. Pažljiv odabir prikladnog  krevetića  koji je usklađen s komodom opremljenom  s više ladica za odlaganje pelena i pribora za njegu,  te s podlogom za previjanje.

Treba li dijete spavati u svojoj sobi ili u spavaćoj sobi s roditeljima?

Vječno pitanje na kojeg nema točnog odgovora. Vodite se prema  svom unutarnjem osjećaju  kako bi Vi i Vaše dijete bili zadovoljni i mirni. Gdje će dijete spavati ovisi o tome budi li se često noću i treba li mu puno nježnosti i roditeljske brige ili je dijete mirno i prespava gotovo cijelu noć.

Majke u prvim mjesecima prakticiraju vrlo praktične prijenosne krevetiće koji se mogu prisloniti roditeljskom krevetu. Prednost takvih krevetića je jednostavno premještanje po prostoru jer su prilično lagani i manjih veličina. Prislonite krevetić  pored roditeljskog kreveta tako da Vam je  beba blizu što će Vam olakšati noćno hranjenje, beba će biti pored Vas i olakšati Vam san. Ukoliko beba  spava u Vašem krevetu preporučujemo da je zaštitite bočnom ogradicom.

Mame preporučuju…

Prilikom uređivanja dječje sobe ne zaboravite odabrati posteljinu, za početak će Vam biti dovoljan set od 6 dijelova koji uključuje jastuk, poplun, navlaku za poplun i jastuk, plahtu i ogradicu. Kao vrlo koristan i moderan dodatak majke savjetuju uporabu gnijezda u kojem se bebe osjećaju sigurno i udobno kao u majčinoj utrobi. Možete ga koristiti na krevetu, na kauču i posljednje ali ne najmanje važno na podu.

Prilikom opremanja sobe ne zaboravite male dodatke, slatke jastuke, noćna svjetla, ali budite umjereni jer još uvijek vrijedi manje je više.  Kad Vaša beba napravi prve korake, kvalitetne i simpatične dječje fotelje koje se koriste za odmor, igru i čitanje, dobar su početak za kasniju upotrebu dječjih stolova i stolica. Neka dječja soba bude sigurno i čarobno mjesto za Vaše dijete.