Vijesti

Popis stvari za novorođenče

Čestitamo, postat ćete roditelji! Vjerojatno ste u mislima nekoliko mjeseci unaprijed, odabirete imena i sretno sanjarite što ćete sve raditi sa djetetom, planirate i već vidite kako odrasta, ide u školu…..! 9 mjeseci ste vjerojatno slušali iskustva drugih majki koje su vam govorile da nikad nije dovoljno rano za pripremu na dolazak bebe. Kako bi izbjegli nepotreban stres, kupnju i velike izdatke u zadnji tren, potrebno je dobro isplanirati kupnju svih potrebnih stvari. Tako ćete imati dosta vremena za promišljanje koje proizvode ćete zaista trebati, te koji su najbolji za vas. Nadalje, za sretne trudnice i buduće očeve pripremili smo okvirni popis stvari za novorođenče za koje je dobro obaviti kupnju prije odlaska u rodilište.

Oprema za prve mjesece djetetovog života

Pojedine majke odlaze u rodilište u potpunosti pripremljene i  sa svim informacijama. Čak je i prva igračka u potpuno opremljenoj dječjoj sobici spremna, dok su druge mame pripremljene možda malo manje. Ukoliko se vidiš u grupi majki koje nemaju baš sve spremno, ne brini..U početku si ti najvažnija svom malom suncu, te nekoliko početnih dodataka. Prije odlaska u rodilište neka ti autosjedalica grupe 0+ bude spremna, kako bi novi član obitelji sigurno stigao kući.

U tvojoj ili dječjoj sobici neka bude spremna dječja kolijevka ili krevetić, te komoda za prematanje. Ovisno o prostoru možeš se odlučiti na dječji krevetić ili »next to me » krevetić.

Približno, nakon drugog tjedna otpadne i preostali dio pupkovine i rana zacijeli. Tada je vriejme za prvo kupanje. Trebat ćeš kadicu koja može biti samostalna ili kako dodatak uz komodu za prematanje.

U atraktivniji, ali potreban izbor sigurno spadaju kolica za bebe za duge i vesele šetnje, izlete i drugo… Posebno praktični su kompleti 3 u 1, jer jednom kupnjom dobiješ tri proizvoda- duboku košaru, kolica i autosjedalicu / jaje. Jedan od preporučenih dječjih proizvoda je ležaljka za djecu u koju položiš bebu i zabaviš njihanjem , te mekanim igračkama dok ti kuhaš, pospremaš ili odmaraš. Za kupnju gore preporučenih proizvoda iz našeg popisa, potraži ovdje.

Popis stvari za njegu novorođenčeta

Kod popisa proizvoda za njegu novorođenčeta usredotočimo se na dva zadatka; malo manje ugodno povijanje i zabavno kupanje.

Tetra pelene (što više, to bolje), pelene za bebe, rukavice za njegu i kupanje, maramice i mast za nadraženu guzu uvijek treba pripremiti na, pored ili blizu zone prematanja. Ukoliko idete dalje od kuće, poželjno je da u torbi imate i dodatni body (benkicu) , jer nikad neznate kakvo vas »iznenađenje« može zadesiti. U prvim danima nakon rođenja čisti se pupak, za što će vam trebati fiziološka otopina i mekana vata, a nakon nekog vremena, doći će željno očekivano prvo kupanje. Kako bi kontakt s vodom za bebu bio ugodan doživljaj, uvijek mjerite temperaturu vode termometrom i koristite nježne dječje šampone i kupke koje ne iritiraju kožu i oči. Nakon kupanja obrišite bebu mekanim dječjim ručnikom, najbolje onim s kapuljačom, u koji možete umotati malu bebu, utopliti je i zaštiti joj glavu. Djeci nije potrebna skupa kozmetika, već samo nježno ulje za tijelo ili krema za nadraženu kožu, jer pretjerana upotreba raznih krema može nanjeti nenamjernu štetu. Ne zaboravite četku za kosu i škare za nokte. Proizvode za njegu bebe možete pronaći i u internet trgovini FreeON.

Popis stvari za hranjenje novorođenčeta

U prvim mjesecima novorođenčad najviše treba svoju mamu i njeno mlijeko za zdrav rast i razvoj. Ipak, preporuča se da imate spremnu bočicu za pripremu mliječne formule, ali i prsnu izdajalicu ukoliko dojenje ne ide po planu. Duda ti može puno pomoći kod dječjeg plača, za smirivanje djeteta, kod kolika, grčeva i vjetrova ili kod uspavljivanja.

U zadnjim mjesecima trudnoće ne zaboravi na sebe! Dolazi do pomanjkanja sna zbog velikog trbuha, pritiska , udaraca i dječjeg prevrtanja. Ublaži sve ove nelagode uz jastuk za dojenje koji će ti omogućiti odmor u zadnjim mjesecima veselog isčekivanja, a izuzetno velika pomoć bit će kod dojenja, a nakon toga služit će djetetu kao potpora kod ležanja ili prvih vježbi koje radite sa djetetom.

bubaba_1

Popis stvari za spavanje

Novorođenčad prespava većinu dana, te je jako važno na čemu i kako spava. Ukoliko tvoje dijete već spava u krevetiću sa drvenom ogradom, pobrini se da ga zaštitiš s mekamom ogradicom ili pletenicom kako bi izbjegli neželjene udarce. Ne štedi na dječjem madracu i posteljini jer na kraju krajeva, naspavano dijete je mirnije i manje razdražljivo. Dječja posteljina mora biti napravljena od kvalitetnih materijala, koji su lagani i u kojima djetetu neće biti vruće. Posteljina treba biti prozračna. Tokom vožnje u automobilu ili kolicima upotrebljavaj mekanu dekicu, koja će više od osjećaja topline služiti za umirivanje, sigurnost i osjećaj doma.

Znaš li da u internet trgovini FreeOn možeš naručiti personaliziranu dekicu s imenom?  Naruči je ovdje.

Najudobniji popis stvari za novorođenče: odjeća!

Za kraj još popis kojem se veseli svaka mama- odjeća za bebe ! Sigurno znaš kako se teško oduprjeti kupnji bodijima sa slatkim tiskovima i uzorcima, malenim cipelicama, čarapicama, odjeći za djevojčice , modernim hlačama za dječake i cool trenirkama sa kapuljačom sa raznim životinjama. Svaka mama uživa u kupnji odjeće za svoje dijete, ali na prvom mjestu imaj na umu udobnost. Uz bodije, za koje je preporuka da se kopčaju sa strane i mekane jednodjelne pidžamice za dijete odaberi udobnu odjeću – trenirke, štramplice sa stopalima, pamučne pulovere i majice od kvalitetnih materijala, rastezljive hlačice, mekane cipelice ili čarapice…