Vijesti

Pravilno pričvršćivanje

freeon web jan 2020 popravljena
freeon web jan 2020 1

Autosjedalica Future I,II,III

1.099,90 kn
Sigurna i udobna autosjedalica koja osigurava bezbrižnu i zabavnu obiteljsku vožnju, pravi je izbor za sigurnost djeteta. Autosjedalica je primjerena za djecu od 9-36 kg, testirana je u skladu sa...
Odaberi opcije

Auto-sjedalica je onaj komad opreme za bebe kojem uz kolica posvećujemo najviše pažnje i izdvajamo više novca.  Ako kupujemo kolica po principu modernog izgleda i funkcionalnosti, pri izboru autosjedalice oslanjamo se na sigurnost i udobnost. U današnje vrijeme djeca provode mnogo vremena u automobilu, no istovremeno, s obzirom na gustoću prometa i broj prometnih nesreća, također su mnogo ugroženija te su roditelji spremni potrošiti više novaca za njihovu sigurnost, no ponekad su osim sigurnosti i udobnosti ključne svakodnevne sitnice na koje često zaboravljamo.

Kada kupujemo autosjedalicu, svi se fokusiramo na to kako pričvrstiti sjedalo na vozilo – isofix vodilice, postolje ili sigurnosni pojas automobila, broj i kut naslona, ​​mogućnost produženja i podizanja naslona za glavu, debljina jastučića i mekoću sigurnosnih pojaseva na boku, nasloni za ruke i mnoge druge pojedinosti, zaboravljajući da je presudno kako stavljamo dijete u autosjedalicu i kako ćemo ga pričvrstiti.

PRAVILNO PRIČVRŠĆIVANJE DJETETA

freeon web jan 2020 3
ČVRSTO ZATEGNUTI POJAS
ZAKLJUČAN POJAS
PRAVILNO POSTAVLJEN SIGURNOSNI POJAS

Pravilno pričvršćivanje djetetu daje stabilnost dok sjedi, ali isto tako omogućuje mu da se sigurno kreće i omogućava da sigurnosni pojasevi obavljaju svoj posao u slučaju sudara, što znači da drže dijete u sjedalu i sprečavaju udarce.

Kako pravilno pričvrstiti sigurnosne pojaseve?

  • Kad su u pitanju sigurnosni pojasevi za automobile, kopča mora biti čvrsto zatvorena – uvijek provjerite da se ne može otvoriti i da su pojasevi postavljeni na ramena i dovoljno zategnuti – tako da čvrsto prianjaju uz djetetovo tijelo, ali da ga ne stisnu, no također ne smiju skliznuti s ramena ili dopustiti djetetu da klizne sa sjedala
  • Kada govorimo o automobilskom sigurnosnom pojasu, potrebno ga je pravilno voditi kroz sve vodilice sjedala na autosjedalici kako bi lijepo prianjalo za djetetovo tijelo i autosjedalicu te spriječilo klizanje ili pretjerano kretanje. Čvrsto pričvršćen kopčom sprječava ga da olabavi. Također provjerite je li dovoljno tijesno da dijete ne može izaći iz autosjedalice ili se povući.
  • Najvažnije je da u slučaju sudara pojas bude stegnut i zadrži dijete u sjedalu.

FreeON autosjedalice imaju različite mogućnosti pričvršćivanja sjedala na vozila, tako da smo za naše kupce pripremili i kratki video kako pravilno pričvrstiti bebu i instalirati autosjedalicu u vaše vozilo. Sve videozapise možete pogledati i na našem YouTube kanalu.

Pri kupovini autosjedalice, možete odabrati i široku paletu auto opreme
kako biste dodatno poboljšali i olakšali svoja putovanja.

Ponekad smo u žurbi, ponekad su djeca bezvoljna, ponekad smo samo malo površni i ne obraćamo dovoljno pozornosti na to kako je i je li dijete pravilno pričvršćeno u autosjedalici. Ponekad nam se čini da tih 200 metara ne mogu igrati ulogu i da se ništa ne može dogoditi za dvije minute od kuće do vrtića, no budimo dosljedniji i pretjerano oprezni prije nego nam 30 sekundi, koliko je potrebno za pričvršćivanje djeteta u autosjedalicu, uzme nekoliko mjeseci ili godina života.

Neka sigurnost uvijek bude na prvom mjestu!