Vijesti

Proizvodi od organskog pamuka – savršeni odabir za Vaše dijete!

Bebe i mala djeca veliki dio svog djetinjstva provode u krevetu, stoga je od iznimne važnosti od kakvih je materijala proizveden krevet, njihova omiljena dekica ili jastuk. Novopečeni roditelji su svjesni o važnosti organske hrane, ali što je s organskom odjećom i posteljinom?

U nastavku donosimo nekoliko informacija o novoj liniji Organic proizvoda Bubaba by Freeon – Little Miracle, koji su najbolji izbor za dijete i okoliš.

Najbolji izbor za dijete

Kada je riječ o pamuku i tkaninama za najmlađe, a posebice za bebe, sve se više roditelja odlučuje za organski pamuk. Naime, djeca imaju osjetljivu kožu koja se tek razvija, pa su posebno osjetljiva na jake kemikalije poput pesticida, deterdženata i formaldehida. Upravo su tim kemikalijama djeca najčešće izložena kroz dječju odjeću, pelene, igračke i posteljinu. Izloženost jakim kemikalijama kod djece najčešće se očituje kroz osjetljivu kožu, kožne alergije ili atopijski dermatitis, koji je sve češća bolest djece, a do 5. godine života pogađa čak 15-20% djece.

Proizvodi od organskog pamuka su pogodni za nježnu bebinu kožu. Mekani pamuk pruža djetetu siguran zaklon i osjećaj ugode, jer je organska tkanina prirodna, prozračnija i ugodnija na dodir, što je posebno važno u posteljini, gdje organski pamuk savršeno regulira toplinu i sprječava pregrijavanje ili pojačano znojenje djeteta tijekom godišnjih doba.

Bolji i sigurniji izbor za okoliš

Proizvodi od organskog pamuka nisu samo povoljniji za zdravlje i dobrobit djece, već su bolji i sigurniji za okoliš. Organski pamuk se uzgaja bez upotrebe pesticida, za njegov rast i proizvodnju se troši manje vode, a zbog ne korištenja jakih i otrovnih kemikalija zrak i voda nisu dodatno onečišćeni. Gospodarenje otpadom također se prati tijekom cijelog procesa proizvodnje, tako da količina utrošene vode i energije ostaje u skladu s GOTS standardima, što znači da sama proizvodna voda ostaje u zatvorenom sustavu i ne nestaje u prirodi.

Korištenje organskih proizvoda je održivo, što znači da ćete s manjom potrošnjom doprinijeti boljoj budućnosti. Organski proizvodi izrađeni su od kvalitetnog pamuka, a vlakna tijekom procesa obrade ne postaju tanja, kao što je to slučaj s konvencionalno obojenom posteljinom i raznim omekšivačima. Zbog toga su ekološki proizvodi puno izdržljiviji i naravno – trajniji, što je velika prednost za dječju odjeću, proizvode i posteljinu koji se često koriste, a ponekad i peru na dnevnoj bazi.

Bubaba by FreeON Organic proizvodi “Little Miracle”

Svjesni smo svoje odgovornosti u sklopu brand-a FreeON opreme za djecu. Povjeravate nam zdravlje i dobrobit Vaše bebe svaki put kada je stavite na našu podlogu za previjanje, u gnijezdo ili posteljinu, svaki put kada joj obrišete lice ili nadraženu guzu s tetra pelenom, te kada je svaki put nakon kupanja ogrnete s mekanim ručnikom ili ogrtačem. Zato u ručno proizvedenim tekstilnim proizvodima Bubaba by FreeON koristimo samo najbolje materijale i primjenjujemo postupke u procesu proizvodnje koji su nježni i ugodni prema dječjoj koži, a ujedno se brinu za njihovu bolju budućnost.

Ovaj put smo otišli korak dalje i dizajnirali Bubaba by FreeON Organic Line odn. liniju tekstilnih proizvoda proizvedenih od organskog pamuka, što znači da sadrže najmanje 95% certificiranih organski pamučnih vlakana, koji se proizvode bez štetnih pesticida i bojila. U liniji Bubaba by FreeON Organic do sada možete pronaći četiri proizvoda: gnijezdo za bebe, vreću za spavanje, dekicu za bebe i posteljine za bebe, spojene u kolekciji Little Miracle.

Osim prirodnih materijala od kojih je 95% organski pamuk, iznimne mekoće i udobnosti te ručne izrade, prednost gnijezda, vreća za spavanje, posteljine i deke Bubaba by FreeON Organic Little Miracle je i njihova praktičnost, jer se svi proizvodi mogu koristiti na obje strane.

Odaberite najbolje za svoje dijete! Odaberite ručno izrađene tekstilne proizvode Bubaba by FreeON od kvalitetnog pamuka na koje ćete od 8. do 17. prosinca ostvariti i -13% akcijskog popusta! Popust se odnosi na odabrane proizvode.

Više o akcijskoj ponudi provjerite na  akcija.