Vijesti

Prvi obiteljski odmor avionom

Ljeto je stiglo, a s njim i vrijeme za odmor! Ako je prije nekoliko generacija let avionom s malim djetetom bilo nešto neobično, danas tu više nema prepreka. Putovanja s bebom ili malom djecom su različita, ali nemoj zato izgubiti hrabrost. Uz malo organizacije, hladne glave u stresnim situacijama i praktičnih FreeON proizvoda, tvoj prvi obiteljski odmor avionom bit će jedinstveno iskustvo!

Kako isplanirati putovanje na odmor avionom?

Iako voliš putovati u udaljene krajeve, sada kad imaš obitelj, tvoja avanturistička krila su pomalo sužena. Destinaciju za odmor uvijek prilagodi djetetu. To se odnosi i na duljinu leta i na klimu u koju idete. Dugi let zamoran je za mališana, a visoke temperature i vlaga u tropskim krajevima mogu mu odmor učiniti još neugodnijim. A tu su i razne bolesti i druge neugodnosti koje se mogu naći na putu. Ako si u procesu rezervacije, ne zaboravi rezervirati kartu i za dijete. Svako dijete treba avionsku kartu, čak i ako neće sjesti na svoje mjesto ili je besplatna za dijete.

Da li si znala? Dijete do 2. godine može sjediti roditelju u krilu, ali možeš kupiti i dodatnu kartu za sjedalo po cijeni dječje karte. Nakon navršene 2. godine djetetu je svakako potrebno kupiti kartu za vlastito sjedalo.

Što spakirati u ručnu prtljagu za bebu?

Uz svu prtljagu koju ćeš spakirati, najvažnija je ručna prtljaga za dijete. U avion možeš nositi sve potrebno za hranjenje i brigu o bebi tijekom leta. U torbi za bebu ne smije nedostajati pelena i svega što je potrebno za prematanje (tetra pelene, maramice, podloga za jednokratnu upotrebu, krema za njegu…). Bez brige, svaki avion u toaletu ima i prostor za prematanje.

U avionu je neizostavna bočica mlijeka ili vode. Odaberi onu koja se ne prolijeva. Također, za malo stariju djecu pri ruci neka bude kašica ili grickalice. Iako je unos tekućine i hrane u avionu strogo ograničen, ovo se pravilo ne odnosi na malu djecu. Možda će kontrolno osoblje na aerodromu pregledati prtljagu ili zatražiti da izvadiš sadržaj ručne prtljage na pregled, ali u avion definitivno možeš uzeti onoliko hrane ili pića koliko djetetu treba. U razumnim količinama tijekom trajanja leta, naravno.

Zbog klime tijekom leta može biti hladno pa može biti potrebe za pamučnom kapicom, pokrivačem za dijete ili čak jaknom. Ako će let biti dulji, ponesi i rezervnu odjeću u slučaju da se dijete uprlja ili nešto prolije po sebi. Ako dijete tijekom leta neće spavati, zabavi ga igračkama ili knjigama. Ako je nemirno i plače, utješi ga dudom ili šetnjom. Vlažne maramice su ionako neophodne na svakom koraku, pa bi ih svakako trebala ponijeti sa sobom i u avion.

Savjet: Tijekom polijetanja i slijetanja neka dijete pije iz bočice ili sisa dudicu. To će mu pomoći da izjednači pritisak u ušima. Starijoj djeci možeš ponuditi lizalicu ili žvakaću gumu.

Oprema za bebe koja ti treba

Budući da je sam put od ulaza u zračnu luku do aviona dug, pun raznih procedura i čekanja, pobrini se da ga učiniš što ugodnijim. Kako bi izbjegla nošenje djeteta u rukama, posjedni ga u sportska kolica koja se mogu preklopiti na male dimenzije, a kasnije ponijeti u avion kao ručnu prtljagu. Jedna od takvih kolica su FreeON Diamond, lako upravljiva, prostrana i kompaktna sportska kolica prikladna su za djecu od 6 mjeseci nadalje. Uz laganu aluminijsku konstrukciju, automatski sklopivi sustav malih dimenzija i samo 6 kilograma, bit će ti najbolji suputnik na obiteljskim putovanjima. Još jedna kolica koja su savršena za putovanje na odmor avionom su FreeON Nano. Izrađena su od laganog, ali izdržljivog aluminija i automatski se sklapaju pritiskom na gumb. Dimenzije presavijenih kolica su tako male da odgovaraju veličini odjeljka za ručnu prtljagu, a teže 6,4 kilograma. U kompletu se nalazi i torba u koju ih možeš spremiti za lakše nošenje.

Tijekom leta možda ćeš dijete trebati utješiti ili uspavati šetnjom, što ćeš najelegantnije učiniti s klokanicom. Ona će ti dobro doći i za šetnju po destinacijama gdje vladaju gužve ili na lokacijama na kojima je nemoguće kretati se dječjim kolicima. Ponudu FreeON klokanica pogledaj ovdje

Dakle, provela si let s bebom, stigla na krajnje odredište, ustanovila da kod kuće ipak nisi ništa zaboravila… A sada odmor može početi!