Vijesti

Savršena autosjedalica za vrtić ili za izlet

Vi ste aktivna obitelj, koja velik dio vremena provodi u automobilu, u provodima ili izletima?  Zato je bitno da odaberete pravu autosjedalicu, koja je kvalitetna, sigurna i udobna za vaše dijete.  Zadovoljna djeca su glavno mjerilo ugodne i mirne vožnje. Saznaj koje su karakteristike bitne prilikom kupnje autosjedalice za kratke vožnje ili duge izlete. U ponudi FreeON autosjedalica naći ćeš širok asortiman autosjedalica za sve dobne skupine, a za lakšu odluku pogledaj naš katalog ponude autosjedalica.

Za duge vožnje najvažnija je udobnost

Prilikom dugih vožnji sjedenje postaje zamorno za odrasle, kako onda ne bi bilo za djecu. Zato je vrlo bitno za takve vožnje izabrati dobro podstavljenu i kvalitetnu ergonomsku autosjedalicu koja će biti maksimalno udobna za tvojeg mališana. Izuzetno mekane navlake vrlo su nježne za vaše dijete te mu pružaju potporu kako bi mogla lako zaspati, bez da mu glavica pada prema naprijed. Na primjer, FreeON Advance ima obrub napravljen od memorijske pjene. FreeON Kalisto Premium ima na sjedalu 3D uzorak koji oslobađa pritisak dok dijete sjedi, osigurava veću udobnost te stimulira djetetova osjetila. Za stariju i znatiželjniju djecu odličan je FreeON Tornado Fix koji ima jedinstven oblik školjke i veliko sjedalo, koji djetetu omogućava da se tijekom vožnje kreće i aktivno prati okruženje kojim prolazi u vožnji. Osim toga vrlo je važan i izbor materijala. Pravi odabir su materijali koji su prozračni. Vjerojatno ne želiš da ti se dijete preznojava tijekom dužih vožnji. Bez obzira na udobnost autosjedalice naša preporuka je da se ipak povremeno zaustavite i ispružite noge.

Za česte vožnje odaberite najsigurniju dječju sjedalicu

Vjerojatno već znaš da sve autosjedalice moraju odgovarati europskom standardu sigurnosti i imati oznaku ECE R44/04 ili ECE R129 tj. i-Size. i-Size autosjedalice glase za najsigurnije jer imaju odličnu zaštitu za glavu i vrat, a pokazale su se sigurnijima i u slučaju bočnog udara. Srećom, većina modernih autosjedalica je u skladu s ISOFIX ili ISOFIT standardom gdje je dječja autosjedalica izravno pričvršćena na karoseriju automobila, jer se prilikom naglog skretanja ili udara oslobađa manje energije na dijete. Također, oba sustava smanjuju rizik od nepravilnog postavljanja sjedala u automobil. ISOFIX se upotrebljava za autosjedalice skupine 0 i 1, ISOFIT za autosjedalice skupine 2 i 3. Bez obzira koju autosjedalicu odlučite izabrati obratite pažnju na to da ona odgovara gore navedenim standardima i da odgovara visini vašeg mališana. Kako si olakšati odabir, pročitajte ovdje.

Izborom funkcionalne autosjedalice izbjegnite neugodnosti na cesti

Kada tvoj izbor autosjedalice odgovara zahtjevima sigurnosti i udobnosti izbor možeš smanjiti na temelju funkcionalnosti autosjedalice. Ako ti je potrebna autosjedalica koju ćeš koristiti godinama tada je najbolje da izabereš onu koja odgovara za nekoliko dobnih skupina,te može rasti s djetetom. Takve autosjedalice imaju mogućnost prilagođavanja naslona na različite visine. Prema tome su se posebno dobre iskazale 360° autosjedalice kod kojih je moguće okretanje autosjedalice bez pomicanja sjedala. To je posebno korisno za razne prilike, na primjer, ako je dijete zaspalo u autosjedalici, a vi ga želite izvaditi iz automobila bez da ga probudite. Također je korisno ako vam dijete pije ili jede tijekom vožnje ili ga želite zabaviti na stražnjem sjedalu.

Planiraš li već svoj prvi odmor ili izlet za nadolazeće tople dane? U tom slučaju iskoristi 13% popusta na sve autosjedalice i dodatke za autosjedalice FreeON! Za ugodan odmor i spavanje na odmoru ili izletu  proširili smo popust i na Bubaba by FreeON pletenice i gnijezda. Požuri, akcija traje od 28.4. do 3.5.

PRELISTAJ AKTUALNI KATALOG DJEČJIH AUTOSJEDALICA