Vijesti

Šetnja u hladnijim danima

Imamo sreću da nas toplo jesensko sunce još uvijek zagrijava, ali temperature će se uskoro spustiti i ako smo prije nekoliko tjedana razmišljali o zaštiti naše djece od vrućine i sunca, sada ćemo morati razmišljati o tome kako ih zaštititi od vjetra i hladnoće. Vjetar isušuje kožu, nadražuje oči i može biti neugodna sila, no to nas ne smije spriječiti da izađemo. Šetanje svježim zrakom poželjno je tijekom cijele godine, samo se treba prilagoditi vremenskim prilikama.

S obzirom da su dani u kasnu jesen i zimu vrlo kratki, jutra i večeri su prilično hladni, a zrak je tijekom dana često zagađen zbog grijanja na drva, preporučuje se šetnja prirodom, po mogućnosti šumom, no ako nemate tu mogućnost, krenite u šetnju rano ujutro ili rano popodne, kada su vrijeme i temperature idealne.

Što je s kolicima? Kolica su najtrpeljiviji i najkorisniji komad opreme za bebe koja moraju izdržati desetke ili stotine kilometara i koja moraju izdržati sve vremenske uvjete. Mame s kolicima često vidimo čak i na skijaškim stazama, tako da nema razloga da djecu ne vodimo u šetnju svaki dan, u svim vremenskim prilikama, samo se trebate opremiti.

Prvo, nabavite dobru zimsku vreću koja je dovoljno velika da se lako može prilagoditi veličini djeteta, da se može lako staviti u kolica i ne samo da se zagrijava, već i prozračuje, što će djetetu omogućiti da regulira tjelesnu temperaturu i spriječi znojenje.

Ako ne želite zimsku vreću, možete se odlučiti i za toplu dvostranu dekicu za prekrivanje bebe radi zaštite od hladnoće i vjetra.

U hladnijim danima preporučuje se da za kolica uvijek nosite tetra pelenu ili tanki pamučni prekrivač kako biste zaštitili svoje dijete od hladnoće i vjetra. Iako tijekom ljeta nije preporučljivo pokrivati ​​košaru, školjku ili sportski dio zbog visokih temperatura, no vrlo je praktično u hladnijim mjesecima, jer održava stalnu temperaturu i sprečava izravni upad hladnog zraka i vjetra.

Sistem kruženja zraka

Navlaka za noge

Torba sa podlogom za previjanje

Mreža protiv komaraca

Gel kotači

Autosjedalica skupine 0+ (0-13kg)

Na pragu ćudljivog jesenskog vremena budite sigurni i ne zaboravite kišni pokrivač za kolica, koji će vam omogućiti da šećete sa djetetom po kiši i snijegu. Pokrivači za kišu uglavnom su prozirni ili imaju vizir, što djetetu omogućuje promatranje okoline, a imaju i bočne ventilacijske otvore koji pružaju svjež zrak i reguliraju temperaturu ispod navlake. Savjetuje se da ga uvijek imate u torbi za kolica ili u košari, jer nikad ne znate kada vas kiša (ili snijeg) može iznenaditi.

U toplijim jesenskim danima uvijek je dobro imati mrežu protiv insekata, jer su komarci i drugi insekti prilično otporni na temperaturne razlike i još uvijek su vrlo živahni, dok se za udobnije i ugodnije vožnje u hladnim zimskim danima kolica mogu opremiti i grijačem za ruke, koji pričvrstite na dršku kolica i gurnete ruke u njega tijekom hladnih zimskih mjeseci zbog čega vam rukavice nisu potrebne, a i dalje će vam biti toplo.

Opremite kolica po vašoj želji, osigurajte bebi i sebi ugodno i udodno korištenje kolica, ali imajte na umu da u mjesecima promjenjivog vremena  kolica ne trebaju samo dodatnu opremu, već i dodatno održavanje. Podmažite šarke kako bi kotači nesmetano radili, redovito čistite kotače i brišite podvozje jer vlaga, prljavština i sol za posipavanje cesta mogu uzrokovati oštećenje konstrukcije, pa pripazite kuda vozite – pločnici, ceste, makadam i pješačke staze u zimskim mjesecima pune su skrivenih zamki poput rupa, udubljenja, većih kamena koja mogu oštetiti kolica.

Hladno vrijeme ne znači da moramo smanjiti broj i trajanje šetnji; to samo znači da se moramo prilagoditi i uživati ​​u divnim bojama koje nas okružuju u prirodi. Znate, na svježem zraku djeca spavaju mirnije i čvršće.

freeon web banneri 1 jpg