Vijesti

Unesite duh karnevala u svoj dom!

Ako je karneval nekada bio vaše omiljeno vrijeme za zabavu, vjerujte, sada kada ste dobili bebu, bit će još bolji. Fašnik je vrijeme veselja, zabave i dobre hrane, te doba godine kojem se raduju ne samo djeca nego i odrasli. Zašto ne, malo zafrkancije u godini stvarno ne škodi. Nažalost, trenutno je stanje takvo da su mnoga karnevalska slavlja otkazana, što ne znači da ih se morate u potpunosti odreći. Pročitajte članak jer otkrivamo nekoliko prijedloga kako začiniti ovo karnevalsko vrijeme u užem krugu obitelji ili prijatelja.

1. Počnite pripremati karnevalske krafne

Najbolji i najpoznatiji specijalitet su odlične karnevalske krafne i stvarno ne znamo zašto biste ih se odrekli. Iako se mogu nabaviti na svakom uglu, ništa ne može nadmašiti one domaće, koje možete pripremiti sami kod kuće po starom bakinom receptu. I umjesto da se sami mučite s pripremom, u proces pripreme uključite partnera i djecu, pa čak i ako će vam oni samo praviti društvo ili će na kraju pripreme, pržene krafne samo posipati šećerom. Budući da je priprema krafni sama po sebi zahtjevan proces, za pečenje s djecom puno su prikladnije mini krafnice, fritule ili razni suhi karnevalski kolačići. I još jedan savjet – bit pripreme nisu savršeni proizvodi, već zajedničko druženje, zabava i stvaranje “ludih” uspomena.

Izvor: Pinterest

3. Kreirajte vlastite obiteljske maske

Volite li i vi vidjeti obitelj koja ima tematsko maskiranje? Obitelji s bebama i djecom mogu se uz malo mašte dotjerati u mnoge popularne likove ili likove iz crtića, primjerice:

  • Kremenko,
  • Istjerivači duhova,
  • Crvenkapica, bakica i vuk,
  • Čuvara iz zoološkog vrta,
  • Ninja kornjače,
  • Minion’s-e…

2. Napravite karnevalsku masku za dijete

Običaj maskiranja potječe od starih poganskih običaja, gdje su ljudi maskama otjerali zimu i prizivali proljeće. Danas se ostatak društva maskira zbog osobnog interesa, međusobnog veselja i zabave. Uz pomoć kostima i dječjih šešira s ušima možete lako odjenuti bebe ili dijete u slatke životinje; od medvjeda, tigrova, lavova, miševa, zečeva itd.

Ove godine možete otići i korak dalje, pa upotrijebiti svoje kreativne vještine i sami izraditi jednostavne maske i odjenuti svog mališana u duha, pauka, šišmiša, mumiju…

4. Uredite dom u karnevalskom stilu

Iako baš i nije česti običaj da se tijekom korizme ukrašavaju domovi, ali s obzirom na trenutna ograničenja, zašto ne? Nikada ne može biti na odmet malo smijeha i veselja tijekom karnevalskog ukrašavanja, ali na kraju krajeva, to je vaš dom, pa prepustite mašti na volju. Nemojte se sramiti, ukrasite dom balonima, šarenim vrpcama i ukrasima na temu karnevala, probudite dijete i zabavite se barem kod kuće.

5. Pripremite vlastiti obiteljski karneval

U Ptuju, odakle dolazi naš brand FreeON, karneval je važno vrijeme kada se održavaju neka od najvećih događanja koja odjekuju i izvan granica. Vjerujemo da ste vjerojatno čuli za „kurentovanje“ u Ptuju ili fašničku povorku u Cerknici. Nažalost, i ove godine, zbog COVID-a, većina ovih događanja i dječjih karnevalskih proslava je otkazana. Nema veze, još uvijek možete otići u posjet baki i djedu kao maškara, organizirati mali karneval za djecu u krugu obitelji ili prijatelja kod kuće. Bit će zabavno, vidjet ćete!