Vijesti

Zašto su dodiri i zagrljaji toliko važni?

Jeste li znali da bebe koje su u majčinom trbuhu već reagiraju na okolinu, a posebno na majčin glas, glazbu i milovanje po trbuhu? Prilikom dolaska na svijet, prvi djetetov dodir na prsa ili prvi zagrljaj od izuzetnog  je značaja.

Toplina, ljubav, nježnost i bliskost roditelja kod djeteta izazivaju osjećaj sigurnosti, povjerenja i ljubavi. Dodiri i zagrljaji stoga su neizbježni i važni, a posebno utječu na razvoj djeteta i njegove odnose tijekom odrastanja.

Koliko često držite svoju bebu u naručju tokom dana?

Kad je novorođenče, dijete provodi ogromnu količinu vremena u naručju svoje majke. Najjača faza zbližavanja majke i djeteta je dojenje, kroz koje beba po prvi put osjeti povjerenje, sigurnost i toplinu čovjeka. Da bi se beba razvila u zdravu osobu, potrebno je zadovoljiti njenu potrebu za emocionalnim dodirom i povezanošću, bilo da se radi o dodiru, nošenju, grljenju, ljubljenju, igri… Kroz dodir dijete osjeća naklonost, ljubav, brižnost i ljubaznost. S godinama kako mališani sve više rastu i odrastaju, postaju sve nezavisniji i sve je manje tih nježnosti pa treba iskoristiti i uživati u svakom zagrljaju i poljupcu koji vam daruju. Izmjenjujući nježnosti, djeca će osjećati više slobode i povezanosti s vama, što će pozitivno utjecati na vaš međusobni odnos u godinama koje dolaze.

Možete li razmaziti dijete ukoliko ga previše držite u naručju?

Neki roditelji smatraju da će previše razmaziti bebu, ukoliko udovolje svakom njihovom plaču. Čuvanje u naručju ne znači isključivo maženje, te se stvaran plač djeteta razlikuje od plača uslijed negodovanja. Beba komunicira s majkom kroz plač, a većina majki također vrlo brzo prepoznaje djetetovu potrebu prema načinu na koji plače. Beba ne plače bez razloga, već želi pokazati da joj nešto treba – možda je gladna, mokra ili je nešto boli, možda joj je neugodno u trenutnom položaju, ne osjeća se sigurno ili želi biti u vašoj blizini… Uzimajući dijete u svoje naručje i zadovoljavajući njegove osnovne potrebe, zasigurno ga nećete ni na koji način razmaziti. Iako se to ne može poistovjetiti s malom djecom koja sjede na podu nasred trgovine i plaču,  jer ne dobivaju željenu igračku.

Nježni dodiri, zagrljaji i držanja u naručju

Kroz svakodnevne obveze kao što su mijenjanje pelena, dojenje, hranjenje, igranje, kupanje, hodanje i uspavljivanje, beba najviše osjeti majčinu ljubav i njezinu brižnost. Ukoliko ugodne trenutke upotpunimo sa udobnim i simpatičnim proizvodima Bubaba by FreeON, zadovoljstvo mališana je zagarantirano. Promijenite pelenu na udobnim i mekanim podlogama, a istodobno izmjerite koliko je vaše dijete naraslo. Smijte se, igrajte i mazite u mekanom gnijezdu, a nakon kupanja ogrnite bebu toplim ogrtačem i uspavajte je u nježnoj i prozračnoj posteljini.

Bubaba by FreeON proizvodi su ručno izrađeni od visokokvalitetnih materijala koji su prilagođeni djeci, potpuno sigurni i udobni, te se mogu pohvaliti izborom modernih boja, trendi uzoraka i slatkih motiva. Linija uključuje razne tekstilne proizvode i za bebe i za malu djecu: posteljine, gnijezda, jastuci za dojenje, podbratci, dekice, vreće za spavanje, ogrtači, foteljice, ukrasni jastuci… Cjelokupnu ponudu i novitete možete pogledati na web stranici FreeON -a ili u novom Bubaba by FreeON katalogu.