Vijesti

Kretanje djece od najranije dobi

Kretanje djece i stjecanje aktivnih navika započinje odmah nakon rođenja. U početku u dječjim kolicima i znatiželjnim promatranjem okoline, a kasnije istraživanje hodanjem, trčanjem, vožnjom u guralicama i biciklima. Biti u pokretu je bitno za formiranje osnovnih obrazaca pokreta, koji su osnova za motoričke vještine i posljedično ovladavanje sve složenijim oblicima pokreta. Stoga je izuzetno važno da djeca u djetinjstvu imaju što više prilika za raznoliko vježbanje i aktivno provođenje slobodnog vremena.

Dobre navike i aktivnosti djece započinju u dječjim kolicima

 

Nakon devet mjeseci pažljivog čuvanja djeteta u trudničkom trbuhu, vrijeme je da postupno uvedete i one malo sporednije sportske aktivnosti. A vožnja dječjih kolica izvrsna su prilika za povratak u prethodni ili još bolji oblik aktivnosti. Iako su šetnje s kolicima u bebinih prvih nekoliko mjeseci aktivnije za mame nego za bebe, svejedno imaju puno pozitivnih učinaka za oboje. Hodanje je aktivnost za bilo koju majku i jedna od rijetkih koju možete raditi sa svojim djetetom. Vježbanje na svježem zraku razbistrit će vam um i ukloniti umor, a kilogrami nakupljeni u trudnoći čudesno će se otopiti. Dijete će najvjerojatnije prespavati šetnje u prvom razdoblju, ali to će za vas biti jedna od boljih popodnevnih pauza. Kad odraste i košaru zamijeni sjedećim sportskim dijelom kolica, počet će upoznavati okolinu i uzbuđivati ​​se oko stvari oko sebe.

Kolica su sjajan način da svoje dijete uvedete u svijet aktivnog života, a važno je odabrati prava kolica koja će se nositi sa svim vašim podvizima. O tome na što treba paziti pri kupnji sportskih kolica napisali smo u ovom članku.

Kad je dijete veće i počne više doživljavati okolinu, tijekom vožnje se mogu igrati razne jednostavne igre, na primjer, opisivati ​​okolinu tijekom vožnje, učiti boje, brojati lokve ili drveće. Ako dijete već hoda, šetnje se mogu upotpuniti branjem i slaganjem kamenčića, promatranjem životinja ili penjanjem na drveće.

Klokanica i sportska kolica za obiteljske šetnje

 Nema ništa loše u putovanjima, bijega vikendom do obližnjih gradova ili pješačenja na obližnje brdo, što je bila konstanta vašeg života prije dolaska novog člana obitelji. Pa čak i sada ne treba biti puno drugačije, treba vam samo malo više organizacije i prikladne opreme za bebe.

S praktičnim i lako sklopivim FreeON sportskim kolicima još uvijek možete sjesti u avion i posjetiti strane gradove.

Noseći bebu u udobnoj klokanici možete prošetati prirodom i otkriti njezine skrivene čari. FreeON klokanice su različite i mogu se koristiti od trećeg pa sve do 12, 18 ili čak 36 mjeseca djetetova života.

Što je važno kada nosite bebu u klokanici? Da je dijete u uspravnom položaju, da je kralježnica dobro oslonjena, da je pravilno naslonjena na osobu koja ju nosi i da težište nije samo na sjedalu ili zdjelici.

Dječja kralježnica treba biti blago savijena u obliku slova C. Noge treba ispružiti i postaviti tako da djetetova koljena budu iznad razine stražnjice osobe koja nosi dijete (radi lakše reprezentacije, djetetov položaj treba biti u obliku slova M: stopalo dolje – koljeno gore – stražnjica dolje).

Guralica za prvo postizanje ravnoteže

Vaše dijete već samostalnoo hoda i trči? Tada je vrijeme da šetnje začinite pogonom na dva ili tri kotača.

Guralica je izvrstan alat za samopouzdano savladavanje biciklizma, pomoću kojeg dijete razvija ravnotežu i koordinaciju.

Međutim, budući da se sva djeca ne razvijaju na isti način, nema jedinstvenog odgovora kada dijete može početi koristiti guralicu. U svakom slučaju, dijete već mora samostalno hodati i biti dovoljno veliko da nogama dosegne tlo dok sjedi na guralici, što je negdje od 18 mjeseci nadalje.

Bez obzira ima li guralica dva ili tri kotača, dijete će ju savladati vrlo brzo – prvo korakom i guranjem, a kasnije samostalnom vožnjom. A kad ga više ne možete pratiti, vrijeme je za pravi bicikl. Pogledajte ponudu Free2Move guralica u internet trgovini FreeON. Kliknite ovdje.